Exterieur

Maak je eigen buitenbioscoop

buitenbioscoop

Niets is zo leuk, als tijdens een warme zomeravond te genieten met familie en vrienden, van een hapje en een drankje én een filmpje. Ben je in het bezit van een projector en een pc? Dan is het volgende project iets voor jou. maak je eigen buitenbioscoop.

Wat heb je nog nodig, buiten een projector?

  • Een stuk stof. Best, gebruik je speciale scherm stof, maar als je dit niet onmiddellijk kunt vinden, is een wit laken ook een optie.
  • Een ophangsysteem voor gordijnen ( te koop in doe het zelf zaken en gespecialiseerde winkels) gordijnkoord.
  • Een nietjespistool en nietjes
  • Schroeven en een boormachine

Aan de slag :

1*Span gordijnkoord tussen 2 bomen of als er geen bomen zijn, kan je 2 palen in de grond plaatsen, of een derde optie is, parasolhouders gebruiken en daar metalen buizen in bevestigen. Gebruik het ophangsysteem om de koord vast te maken aan de bomen, of degelijke houtschroeven, of bij gebrek aan bomen, verbindt je de koord gewoon met de metalen frames.

2*Bouw met dunne houten latjes, het frame voor het scherm en leg het doek erop.

3*Door middel van een nietjespistool, niet je het doek vast op het frame. Begin in het midden en werk zo naar de hoeken toe, om het doek goed vlak te krijgen.

4*Gebruik schroeven met een haak (oog), om het geheel op te hangen aan het koord.

5*Om te verhinderen dat het scherm gaat bewegen, kun je het onderaan vastmaken, door een koord te verbinden met een ankerpunt (in dit geval, een boomstam).

Je bioscoopscherm is af !! Rest je enkel nog vrienden uit te nodigen, de popcorn te bereiden, de projector te installeren en te genieten van een gezellig filmavondje !!(Bron : running-w-scissorscom)

 

Close
/* ]]> */