Cre-a-tief

Lente aan de muur : creatief met stof

creatief met stof

Het voorjaar komt steeds dichterbij. Bij velen van ons komen tijdens deze periode de schoonmaakkriebels boven en op zijn minst willen we ons interieur een frisse opknapbeurt geven, of een aantal zaken veranderen van knus, warm en gezellig, naar fris, zonnig en opgewekt. Ja, dat is wat het voorjaar doet met een mens en zelfs als je geen grote fan bent van verandering, zal je toch ook het gevoel hebben om iets in je woning aan te passen aan het nieuwe seizoen.

Het volgende projectje is een mooi voorbeeld van hoeveel je kan veranderen met een minimum aan attributen en desondanks, toch een opmerkelijk verschil kunt maken en creatief met stof kan zijn.

Het volgende muurprojectje is heel makkelijk te maken en vraagt geen speciale naaikunsten, het is een voorbeeld van wat je ook zonder naald en draad met stof kan doen.

Wat heb je allemaal nodig voor dit project?

-Een viertal (het mag ook minder natuurlijk, als je weinig ruimte hebt) fotokaders, vierkant formaat. Ook de grootte bepaal je helemaal zelf, al maken grotere kaders een grotere indruk; alles hangt af van het effect dat je wilt bereiken en de beschikbare ruimte.

-Stof in verschillende dessins en frisse kleurtinten (denk lente)

-Lijmpistool(warm) en lijmsticks

-Hamer en nageltjes of speciale lijmstrips

Werkwijze:

*Eerst en vooral, haal je de fotokaders uit elkaar. Verwijder het glas en hou dit opzij. Je werkt voorlopig alleen met de kartonnen achterwanden.

*Om de opstelling te bepalen, hang je de kartonnen achterwanden aan de muur, in de positie die je wilt; gebruik hiervoor gewone doorzichtige plakband, of afplaktape voor gevoelige muren. Op die manier kan je bepalen waar ze komen en hoeveel tussenruimte je moet voorzien. Teken dit op voorhand af, dat bespaart je tijd en moeite later.

*Knip nu een klein randje van één zijde, om ervoor te zorgen dat het geheel straks nog in het frame past, wanneer de stof eromheen zit.

*Leg de stof over een kartonnen wand en meet ze iets breder dan het karton (tussen 1 en 2 centimeter). Die ruimte heb je nodig om de stof over het karton te plooien.

*Knip de lappen stof uit.

*Vouw de stof mooi strak over het kartonnen paneel, alsof je een geschenk zou inpakken (vouw de hoekjes mooi in) Doe dit stukje per stukje, terwijl je elk deel vastlijmt of het karton. Op die manier krijg je een strak geheel. Plak op het eind ook de hoekjes vast.

*Als de lijm opgedroogd is, bevestig je de portretjes terug op het glas en in het kader. (het glas is optioneel; heb je een gestructureerde stof, dan is het soms mooier zonder het glas ervoor)

*Hang je nieuwe kaders aan de muur.

Laat de lente maar komen!

creatief met stof

Bron:

http://www.iheartnaptime.net/diy-fabric-art/

Close
/* ]]> */