Cre-a-tief

Lenteboeket maken uit resten van stof

lenteboeketjes

Heb je nog ergens overschotten van effen stoffen liggen en zijn ze net niet voldoende voor een groter project? Dan kan je ze perfect gebruiken om er een prachtig lenteboeket mee te maken.

Je kan ervoor opteren om één en dezelfde stof te gebruiken, maar je kan ook verschillende stoffen in diverse structuren gebruiken om de aparte bloemen van je boeket te maken. Het geeft een beetje leven aan je stuk. Of je kan het stijlvol houden en met zijdeachtige stoffen werken in één of twee kleuren.

Wat heb je nog meer nodig om dit boeket te maken?

-Verschillende restjes effen stof in één of meerdere kleuren. Gebruik stoffen die zullen smelten als je ze boven de vlam van de kaars houdt, dus geen katoenen stof, maar bijvoorbeeld organza, satijn, kunstzijde…

-Naald en draad

-Een kaars

-Een patroon voor de bloemblaadjes

Werkwijze:

*Kies een patroontje dat je wilt gebruiken als vorm voor je bloemblaadjes, of gebruik het patroon van de foto.

*Knip de bloemblaadjes in vier verschillende formaten, van groot naar klein. Het mooiste effect krijg je als je twee verschillende stoffen gebruikt, die bij mekaar aansluiten wat kleur en structuur betreft. Het geeft meer diepgang aan je bloemen. Met een zestal bloemblaadjes van elke grootte (24 in totaal dus) kan je al een mooie bloem maken.

*Steek de kaars aan. Neem een blaadje en hou het boven de brandende kaars (doe dit wel op een veilige plaats). Ga heen en weer met het blaadje over de kaars; de randen van het blaadje zullen langzaam opkrullen. Hou de blaadjes niet te dicht in het begin, maar test uit hoever je van de kaars verwijderd moet zijn om het gewenste effect te bekomen. Dit hangt ook af van het soort stof dat je gebruikt. Hoe dikker de stof, hoe dichter je bij de kaars zult moeten komen.

Het is een werkje dat een tijdje duurt, dus ideaal voor een druilerige zondagmiddag.

*Rol een willekeurig blaadje op (zie foto) Dat wordt het hart van je bloem. Naai de onderkant samen.

*Wikkel op die manier de andere blaadjes rond de voorgaande en zet ze steeds op dezelfde manier vast onderaan.

De manier waarop je de blaadjes plaatst, bepaalt de vorm van je bloem.

*Leg de bloemen samen in een mand of maak er een echt boeket van, bijvoorbeeld voor een huwelijk, communie of lentefeest. Je kan ze ook gebruiken om een lentebrunch op te vrolijken.

 

Bron: http://thediymommy.com/sew-fabric-peonies-and-cabbage-roses

Close
/* ]]> */