Interieur

Loungen in de Slide chair

slide chair

Een passende zetel vinden voor elke beschikbare ruimte is niet altijd even makkelijk. Vaak is het design dat jij mooi vindt te groot of niet geschikt voor de ruimte. Dan moet je noodgedwongen van je idee afstappen om genoegen te nemen met een tweede, minder favoriete keuze.

Maar dat is nu verleden tijd.

Vanaf nu kan je loungen in de Slide chair of letterlijk vertaald, de uitschuifstoel, stelt geen enkele vereiste aan de ruimte, enkel dat je de basiszetel kan plaatsen.

De designer van deze revolutionaire zetel, had reeds in 1996 het idee om een zetel te creëren die je naar believen en eigen smaak kon samenstellen en uitbouwen. Op die manier kon je op een minimalistische manier een zetelelement exact inpassen in een ruimte.

Deze lumineuze uitvinding werd echter nu pas gelanceerd en bezorgde de uitvinder Pierre Charpin de designer van het jaar 2017 trofee bij Maison & Objet; wil je de zetel gaan bewonderen kan je dat in januari bij de volgende editie van de gerenomeerde beurs.

De zetel bestaat uit een basiselement met armleuning in hout en foam, overtrokken met een groene stof achteraan, gele armleuningen en zitting en een rode stof vooraan. ( kleuren zijn uiteraard aan te passen aan elke smaak en interieur ). De zetel op zich zorgt al voor voldoende aandacht, maar als je hem verder uitbouwt, wordt het pas echt interessant.

slide chair

Naar gelang de lengte die je kan besteden, is het mogelijk om de basiszetel verder uit te bouwen met modulaire rechthoekige blokken, die exact dezelfde hoogte en breedte hebben als het basiselement. Elke blok heeft hetzelfde design als de basis en is ook een zitelement op zich, waardoor je ze niet enkel kan gebruiken als opbouw van de zetel, maar ook losstaand als poef of extra zitbankje.

De uitbouwblokken hebben verschillende tinten blauw en worden gewoon voor de basiszetel geschoven, om een leuke loungezetel te maken, waarop je lekker languit kan liggen. Heb je weinig extra ruimte? Dan neem je de blokken na gebruik weer weg en stapel je ze in een hoekje op tot je ze weer nodig hebt. Makkelijk en ruimtebesparend.

slide chair

Heb je net dat beetje meer ruimte? Dan kan je met twee basiselementen en diverse uitbouwblokken, jouw perfecte divan samenstellen, of een romantische tête à tête uitbouwen, door de twee elementen tegenover elkaar te plaatsen. Geen eindeloze opmetingen meer; je meet gewoon snel even de lengte of breedte van de ruimte en je weet dat jouw zetel altijd perfect zal passen binnen de afmetingen. Je plaatst gewoon een blokje meer of minder et voilà!

Dus, of je nu een voetbankje wilt, een chaise longue of een complete divan, de mogelijkheden zijn eindeloos, om de voor jou perfecte zetel samen te stellen.

De klassieke basis van een armstoel, wordt op deze manier een vooruitstrevend zitmeubel, dankzij de aparte meubelblokken alias poefs.

Ben jij een modebewuste, eigenwijze liefhebber van minimalistische inrichting met een knipoog? Dan is deze “slide chair” echt iets voor jou, want… ruimte is vanaf nu geen obstakel meer om jouw eigen creatie neer te zetten.

Meer weten?

https://www.dezeen.com/2016/02/05/pierre-charpin-slice-chair-cinna-maison-objet-2016/

Plaats een reactie

Close
/* ]]> */