Tuin

Landelijk en natuurlijk: Een tuinafsluiting in kastanjehout

Met de lente in zicht, is de tuin aan een make over toe. Oude verflagen worden vervangen, tuinmeubelen opgepoetst. Is de omheining in de tuin aan vervanging toe? En wil je een natuurlijk en landelijk gevoel creëren? Dan is kastanjehout een duurzame oplossing voor een charmante en rustieke sfeer.

Kastanjehout is niet enkel een eerlijk product, het is ook op en top Europees en wordt in onze contreien vooral gebruikt als hekwerk voor weides en moestuinen. Het geeft een oud Engelse uitstraling aan je tuin, herkenbaar aan dunne latten die zo’n 5 à 10 cm uit mekaar staan en vastgemaakt zijn met ijzerdraad. Net dat geeft het geheel zijn authentieke uitstraling.

Een hekwerk in kastanje wordt vooral geplaatst voor zijn charmante uitstraling en minder voor zijn stevigheid en privacy gevoel. Kies daarom voor deze optie, als je extra sfeer wilt toevoegen en niet als je een supersterke omheining zoekt.

tuinafsluiting kastanjehout

Een poortje of hekwerk plaatsen in kastanje is niet zo moeilijk en kan je met een beetje hulp best zelf. Meestal wordt het hekwerk op rol geleverd, wat het makkelijk maakt om te plaatsen. Je start als het ware met de bevestiging aan steunpalen en gaat zo verder door, waar je af en toe extra steun inbouwt door middel van steunpalen.

Een hekwerk in kastanjehout is een goedkopere, maar toch duurzame manier om je tuin een gezellige sfeer te geven, of om je moes- of kruidentuin af te schermen van de rest van de tuin.

weide kastanjehout

Uiteraard kan je kastanjehout ook aanwenden in andere uitvoeringen, zoals:

-afsluitingen voor weides, waarbij twee of drie dwarsliggers gebruikt worden, die vastgemaakt worden aan verticale palen.

-tuinschermen, gevlochten in kastanjehout, die net dat beetje meer privacy bieden dan de traditionele uitvoering.

-Tuinschermen in massief kastanjehout, waarbij latten in kastanjehout in horizontale of verticale richting verwerkt worden. In tegenstelling tot de inkijk die je krijgt bij de voorgaande voorbeelden, heb je bij deze uitvoering geen inkijk; ideaal dus als je volledige privacy wilt in de tuin, maar toch een authentieke stijl wilt behouden.

Meer weten over het sterke, veelzijdige kastanjehout en zijn toepassingen?

Bron: https://www.afsluitingentuin.be/houten-afsluiting/kastanje

Close
/* ]]> */