Decoratie

Kussens in een herfstjasje

In deze tijd van het jaar, krijgen velen onder ons de kriebels om het interieur onder handen te nemen. Een nieuw seizoen vraagt dan ook om een nieuwe look. Vaak echter zijn seizoensartikelen niet goedkoop en spendeer je al gauw te veel aan decoratie die je na een tijdje opnieuw op zolder moet stockeren.Zo gaat het ook met kussens.

Voor elk seizoen, zijn er wel nieuwe ideeën voor kussens, met nieuwe prints en stoffen, aangepast aan de tijd van het jaar. Leuk, maar wat doe je nadien met al die kussens? Je krijgt al gauw een hele stapel bijeen en je vindt de plaats niet om ze te bewaren. Zonde dus…

Maar met volgende ideeën kun je wel je kussens een nieuwe look geven, zonder daar extra geld aan uit te geven.

1)Iedereen heeft wel ergens een oude sweater (bij voorkeur gebreid)liggen. Door deze als jasje te gebruiken voor je kussens, creëer je onmiddellijk een “herfst” uitstraling.

Het enige wat je moet doen, is :

Je kussen op de trui leggen, om de juiste afmetingen te kennen.

Knip op maat (reken iets meer voor de zijkanten).

Maak de zijkanten dicht, maar laat één kant open om je kussen in te steken. Je kan dit eventueel achteraf met knopen dichtmaken. Op die manier kan je je kussen er makkelijk weer uithalen.

Keer de hoes om en steek het kussen erin.

Als afwerking kan je bijvoorbeeld het onderste deel van de mouwen van de sweater gebruiken om leuke roosjes te naaien. (zie foto’s)

Hoe makkelijk kan het zijn en zijn ze niet schattig ?? En de kleuren kies je helemaal zelf!

Bron : http://www.brassyapple.com/2011/01/diy-sweater-pillows-cozy-up.html

2)Een tweede leuk idee is, een hoesje maken voor je oude kussens, door een stof in herfstkleuren te kiezen die past in het interieur. Doe dit op dezelfde manier als in het eerste voorbeeld.

Als je je basis hebt, ga je aan de slag met ofwel oude knopen ofwel schaf je je een pakketje knopen aan in kleuren naar wens. Die naai je gewoon op het kussen. Met die knopen kan je gelijk welke tekening maken die je zelf wilt, of het nu letters of natuurvormen zijn, de keuze is eindeloos.  Gebruik hier je fantasie.

Zorg er wel voor dat je reeds een vorm of afbeelding in gedachten hebt vooraleer je begint. Je kan ook op voorhand je vorm uittekenen.

Het volledige stappenplan vindt je op volgende link : http://karicorsi.blogspot.be/2010/07/buttoned-monogram-pillow.html

3)Nog een makkelijke make over : Een herfstboompje naaien op je bestaande kussens.

Je eerste werk is opnieuw een hoesje maken voor je bestaande kussen.

Zoek verschillende kleuren restjes stof (het maakt niet uit welke prints ze hebben, als de kleuren maar een beetje gelinkt zijn aan herfsttinten.

Knip uit de restjes stof, blaadjes en een boomstam. Je kan ofwel met de hand, ofwel machinaal de vormpjes op de hoes bevestigen.

In het voorbeeld werden een voor- en achterkant gemaakt als kussenhoes, maar dat is optioneel.

De volledige handleiding vindt je op :

http://cluckclucksew.com/2009/10/tutorial-scrap-buster-fall-pillow.html

4)Een laatste voorbeeld is super cute en heel simpel om te maken.

Je kan hiervoor je originele kussens gebruiken, ofwel naai je opnieuw een kussenhoes (misschien kan je bij dit projectje kiezen voor een zachte stof als hoes?); de keuze is vrij. Daarna, ga je heel makkelijk pompoms maken en die naai je vast aan de kussens en je hebt een instant najaarssfeertje in huis ; gezellig en met een hoge aaibaarheidsfactor!

Hoe je precies pompoms maakt, vindt je terug in onze rubriek creatief en op volgende link :

http://www.livingwithpunks.com/2011/08/tutorial-mondo-pom-trim-pillow/

Veel knutselplezier!!

call2action_post_mag

Download hier

Close
/* ]]> */