Decoratie

Kunst aan de muur

Kunst aan de muur

Iedereen is weleens verliefd geworden op dat ene schilderij of heeft wel ergens een uitvergrote foto van die perfecte vakantie aan zee.Maar hoe presenteer je jouw kunst nu het best op de muur, waardoor het ook echt tot zijn recht komt?

Enkele tips :

Of het nu gaat om een schilderij of een foto, alles wordt mooier met de juiste lijst of omkadering. De kleur en houtsoort moet perfect samenvloeien met de kleuren in het werk, maar ook met die van je interieur.

Een groot schilderij zonder frame op een schildersezel, op een centrale plaats in je huis, is altijd een eyecatcher.

Kleine kunstwerken op een grote muur, combineer je best samen. Het is geen enkel probleem om verschillende stijlen te mixen, als je ervoor zorgt, dat het geheel een vierkant of rechthoek vormt. Dat zorgt voor de nodige rust op de muur. Een goede tip is, je collage vooraf op de grond samenstellen.

Klassiek versus modern : een klassiek interieur met moderne kunst, werkt verrassend en omgekeerd, creëer je warmte door een klassiek kunstwerk in een modern interieur te integreren.

Hang niet zomaar wat aan de muur! Ga voor een bepaald thema, dat qua kleur en vormgeving terugkomt in je interieur. En héél belangrijk : wat doet het kunstwerk met jou? Kies voor iets dat je raakt. (Bron : residencenl)

Show your personality !!

 

Close
/* ]]> */