Interieur

Koken met je smartphone: Flexinduction

Op Batibouw werden zoals elk jaar een aantal nieuwigheden op het vlak van bouwen en inrichten geïntroduceerd. Elke week laten we jullie dan ook kennismaken met één van die innovatieve ideeën.

Deze week trekken we de keukenschort aan en gaan we koken met de nieuwe Flexinduction kookplaat van Siemens.

Siemens is al jaren trendsetter op het vlak van keuken inbouwtoestellen en ook nu weer komen ze met een snufje dat het voor de werkende mens makkelijker maakt om te multitasken.

De gloednieuwe inductiekookplaat flexInduction Plus is uitgerust met Home Connect ; een futuristische Siemens-technologie die gebruik maakt van de bestaande draadloos internetmodem bij je thuis om de inductiekookplaat vanop afstand via smartphone of tablet te bedienen.

Omdat het systeem werkt via de internetmodem heb je ook geen speciale installatie nodig.

Je activeert de technologie door op het bedieningspaneel van de inductiekookplaat de functie ‘Home Connect’ te selecteren. FlexInduction Plus maakt vervolgens automatisch verbinding met de modem. Eenmaal Home Connect geactiveerd is, log je eenvoudig in via de Siemens Home Connect-app en bedien je alle functies van de inductiekookplaat vanop afstand via je smartphone of tablet met IOS of Android.

Super handig dus, als je na het werk thuiskomt en je behalve koken ook nog andere klusjes moet doen. Je hoeft niet in de keuken wachten tot je stoofpotje gekookt is bijvoorbeeld. Je stelt de timer in, gaat verder met je andere bezigheden en via je smartphone of tablet kom je te weten wanneer je maaltijd klaar is.

Zelfs wanneer je buitenshuis nog een werkje opknapt of een boodschap doet die uit lijkt te lopen, kan je gewoon via je smartphone de timer inschakelen en je potje op een laag vuurtje laten pruttelen tot je thuis bent. Geen tijdverspilling meer!

Naast dit handige snufje, heeft de Flexinduction kookplaat een extra brede basis, waar ook grote kookpotten een plekje verdienen en wat meer is, dankzij de nieuwe technologie met meer inductoren en een aangepaste horizontale en verticale schikking krijg je een flexibele kookplaat, waardoor zowel de inhoud van grote als kleine potten gelijktijdig gaar is.

En niet enkel dat, maar dankzij de functie ‘powerMove Plus’ kook je zoals een echte chef op een inductiekookzone met drie verschillende vermogenzones.

Op de eerste zone schroei je het vlees dicht. Vervolgens schuif je de pan naar het midden van de inductiekookzone om het vlees te bakken. Het vlees warmhouden doe je bovenaan de inductiekookzone.

De functie ‘fryingSensor Plus’ zorgt voor een constante temperatuur en voorkomt zo dat vetstof of olie verhit wordt op ongezond hoge temperaturen of zelfs verbrandt.

Slimme tip:

De functie ‘flexMotion’ maakt dat je met potten en pannen kan schuiven zonder het oorspronkelijke temperatuurniveau opnieuw te moeten instellen. De kookplaat herkent dat je de pot hebt verplaatst en vraagt of je het oorspronkelijke temperatuurniveau wenst te behouden.

Vanaf nu kook je dus (zelfs vanop afstand) als een professionele keukenprins of prinses met deze super intelligente kookplaat van Siemens.

Meer weten?

http://www.bouwenwonen.net/interieur/read.asp?id=38702&content=Batibouw-2016:-Nieuwe-Siemens-inductiekookplaat-flexInduction

Close
/* ]]> */