Cre-a-tief

Knutselen tijdens de winter

Volgens onderzoekers, zou één van de manieren om een winterdip te boven te komen, handarbeid zijn. En omdat het buiten misschien geen weer is om in de tuin te werken, is knutselen dé voor de hand liggende oplossing om met handwerk iets waardevol te maken.

Een leuk knutselwerk dat je samen met de kinderen kan doen, is origami.

Origami is de letterlijke samentrekking van de Japanse woorden voor ‘vouwen’ en ‘papier’. Ori betekent namelijk vouwen en Gami betekent dan papier.

Origami is een kunst die in Japan ontwikkeld is en al eeuwenlang beoefend wordt. Vroeger waren het vooral geestelijken in tempels en kloosters maar tegenwoordig kan iedereen zich bezighouden met de kunst van Origami.

Hoewel papier vouwen op het eerste zicht heel simpel klinkt, komt er toch heel wat bij kijken. Van een eenvoudige bloem tot indrukwekkende draken… Origami belooft urenlang knutselplezier en het is tevens ook een leuke manier om je eigen decoraties te maken!

Benodigdheden voor Origami

In de eerste plaats moeten we even bekijken wat we allemaal nodig hebben om prachtige Origami figuren te kunnen maken. Eigenlijk is dat vrij weinig, namelijk vouwpapier. Dit papier is beschikbaar in onder andere AVA-winkels in een blok van 100 vellen in verschillende kleuren. Op die manier kan je bovendien kiezen in welke kleur(en) je de Origami figuren maakt.

Leuke Origami knutselideeën voor beginners

Origami kan van vrij eenvoudig tot zeer moeilijk zijn en de figuren bestaan uit verschillende stappen. Maar net omdat er zo’n grote verscheidenheid is aan figuren en moeilijkheidsniveaus, kan ook iedereen zich met Origami bezighouden. Hieronder lijsten we dan ook twee leuke knutselideeën op.

1)Origami voor kinderen

Hieronder vind je een leuke Origami figuur voor kinderen. In enkele stappen kunnen ze een leuke figuur vouwen, namelijk een kat.

De foto vertelt je van a tot z welke stappen je dient te volgen.

De kat kan dan achteraf naar hartenlust versierd worden!

2) Origami kraanvogel

Een projectje voor de iets gevorderde knutselaar is de kraanvogel.

Onderstaande afbeelding legt je stap voor stap uit hoe je een Origami kraanvogel kan vouwen met papier. Let op, de kraanvogel bevat net iets meer stappen en is dus niet/minder geschikt voor kinderen.

Maak je knutselwerken nog indrukwekkender door gekleurd papier te gebruiken en ze te voorzien van kleine versieringen, bv. glitters. Alle benodigdheden zijn uiteraard beschikbaar in hobbywinkels, zoals bv. AVA.

Om jullie inspiratie aan te vullen hebben we nog afbeeldingen met stappenplan toegevoegd van onder andere : bloem, zwaan, aardbei, hond enzovoort…

Veel vouwplezier!!

Bron :  http://www.ava.be/blog/1628/origami-voor-beginners-10-leuke-knutselideeen/

call2action_post_mag

Download hier

Plaats een reactie

Close
/* ]]> */