Interieur

Een glimp in het interieur van 2018: Interieurtrends

interieurtrends

De zomer van 2017 is nog maar net in zicht en er zijn alweer nieuwe trends op de markt voor het komende interieur jaar. Ben jij iemand die graag up to date blijft en steeds de allernieuwste interieurtrends volgt? Dan moet je volgende styling tips zeker in je agenda opslaan.

Volgens gerenommeerde trendwatchers, gaan we volgend jaar veel franjes zien opduiken in het interieur.

Zowel in de opstelling van meubilair zullen randobjecten zoals kleine stoeltjes en poefjes belangrijk worden om de look van een ruimte te bepalen en aan te vullen.

Maar niet enkel de basis, maar ook de decoratie zal aangepast worden aan dit concept. We zullen het zien in de manier waarop bedlinnen gepresenteerd wordt, maar ook in de lay out van kussens die meer franjes krijgen en zelfs de raamdecoratie zal aangepast worden aan het luxueuze hotelgevoel. De kunst bestaat erin deze opvultrend gestructureerd te presenteren, om te vermijden dat je interieur er chaotisch uitziet.

Een tweede trend die we meer en meer zien terugkomen, is de persoonlijke toetsen in de vorm van quotes en spreuken, die op allerlei objecten terug te vinden zijn. Zowel op kussens en linnen, als op gedekte tafel items, zijn quotes een trend die steeds meer het persoonlijke karakter van de inwoners naar voren laten komen. Het geeft ook ruimte om humor of diepgang in je interieur te brengen.

Nog een trend die zich volgens trendwatchers verder door zal zetten, zijn de geometrische designs op muren, behangpapier en tegels. Dat de trend zo populair is, is wellicht te wijten aan de grote toegankelijkheid van geometrische prints. Of je nu een enkele muur in de kijker wilt zetten, of een complete ruimte van geometrie wilt voorzien, alles kan en wordt aanvaard, zelfs als je slechts enkele bescheiden toetsen aanbrengt in de vorm van een geometrische print op kussens; ja, zelfs je koffieservies mag eraan geloven.

Omdat de technologie in onze woningen een steeds grotere factor inneemt, met allerlei slimme toestellen tot gevolg, hebben we als gewone stervelingen ook nood aan eenvoudige materialen en objecten, om die vooruitgang te compenseren. Daarom blijft het gebruik van hout een sterke factor in interieurvormgeving.

We zagen het al eerder, dat hout als accentmuur, of plafond steeds meer armslag krijgt, maar ook hout in bijvoorbeeld keukenaccessoires wordt een natuurlijke tegenhanger van het chroom en metaal van de keukentoestellen.

Deze metallics zullen we dan weer meer zien terugkomen in andere ruimtes, zoals in de woonkamer, waar tafeltjes en zelfs eettafels een metallic look krijgen, dit in combinatie met andere meer traditionele meubels. Zo zal je perfect een traditionele klassieke sofa kunnen combineren met een hip metallic bijzettafeltje. Maar ook op accessoires zullen metallic toetsen aangebracht worden om het licht in een ruimte te weerkaatsen. En zelfs op stoffen zullen w kleine details zien in gouddraad bijvoorbeeld om het geheel een meer sprankelende uitstraling te geven.

Dat spelen met licht in de ruimte nog belangrijker zal worden, zien we in de duurste trend die eraan komt, namelijk het aanbrengen van mozaïek wanden, die de lichtstralen reflecteren en een prachtige zonnige gloed  van een regenboog na een onweer geven aan elke woonruimte waar het toegepast zal worden.

Natuurlijk zal je ook kleinere glinsterende accessoires kunnen toevoegen, zoals tafeltjes, klokken en andere details die het licht vangen en weerspiegelen,  om deze trend voorzichtig in de ruimte te brengen.

Tenslotte, wat kleuren betreft, zullen felle kleuren zoals felblauw, groen, fuchsia, paars, gecombineerd worden met turquoise, dieproos, wit en amandel om een intense sfeer te creëren die overeenstemt met de levenswijze van de drukbezette mens en de vooruitgang in de technologie.

Meer weten?

http://www.realtor.com/news/trends/pantone-2018-trends/

Plaats een reactie

Close
/* ]]> */