Het park van Beervelde stelt opnieuw zijn deuren open voor dit terugkerend evenement, dat tweemaal per jaar plaatsvindt: Tuindagen van Beervelde.

De lente is volop aanwezig in het land. We kunnen er niet meer omheen, de natuur ademt en leeft het lentegevoel en ook wij als tuinbewoners zijn steeds meer begaan met het reilen en zeilen in de tuin.

Net om die reden kijken we reikhalzend uit naar het tuinevenement dat jaarlijks tal van groene vingers naar zich toe lokt.Liefhebbers van het buitenleven kunnen er helemaal opgaan in het uitgebreide aanbod voor huis- en tuinbeleving.

Ook dit jaar belooft weer een gezellige ontmoeting te worden met meer dan 200 deelnemers, die hun nieuwste collecties voor de inrichting van de tuin, van planten tot decoratie aan de bezoekers voorstellen. Beervelde staat dan ook garant voor een totaalbeleving op het gebied van tuin en brengt de tuinsfeer helemaal tot zijn recht en dit in een prachtige omgeving.

 

Elk jaar opnieuw stellen de organisatoren een nieuw thema voor en dit jaar zijn dat onze fladderende, kleurrijke vrienden, de vlinders.

Vlinders hebben het moeilijk, zoveel is zeker. Door de steeds schaarser wordende groene stukken, is de populatie van de vlinders achteruitgegaan. Omdat vlinders heel belangrijk zijn voor ons ecosysteem, moeten we dringend ingrijpen. Tijd dus om in de tuin meer planten en bloemen in te plannen, om vlinders en bijen naar de tuin te lokken.

Hoe je dat precies kunt doen, kom je te weten bij de diverse deelnemers. Zo kan je er onder andere ontdekken hoe een dierenhotel werkt en kan je de bijentoren in actie zien, gevolgd door een proevertje van de versgemaakte honing in de imkerij.

Daarnaast kom je rond het thema vlinder ook meer te weten over de juiste beplanting om meer vlinders in de tuin aan te trekken, waaronder een prachtige collectie rozen of een provençaalse kruidentuin en kan je genieten van tentoonstellingen rond het thema vlinder.

Ben je op zoek naar originele tuindecoratie? Kom dan de leukste keramische vlinders ontdekken en nog zoveel meer.

 

Naast de themabezoeken, kan je naar goede traditie ook je hart ophalen bij de talloze huis- en tuinkraampjes en genieten van authentieke ambachten en deelnemen aan verschillende workshops en dit in het romantische kader van de prachtige landschapstuin van het park.

 

Kortom, de tuindagen van Beervelde zijn als vanouds het tuinevenement bij uitstek, om een gezellige dag door te brengen en nieuwe tuinideeën op te doen en dat in het gezelschap van een hapje, drankje en een vleugje muziek.

 

Afspraak voor de tuindagen:

vrijdag 12, zaterdag 13 en zondag 14 mei 2017, van 10 tot 18 uur.

Place to be:

Park van Beervelde

Op 2 km van afrit 11 van de E17 (Kortrijk – Antwerpen), richting Lochristi.

Lochristi, Beerveldse Baan 33.

 

Wil je alles te weten komen over dit evenement? Ga dan snel naar:

http://www.parkvanbeervelde.be/nl/home

Comments are closed.

Close