Decoratie

In de kijker: Helen B, prints die inspireren

collectie Helen B

Wanneer we rondneuzen op beurzen, valt ons oog vaak op leuke, originele nieuwigheden, die we graag met jullie delen.

Vandaag kwamen we op de beurs Maison et Objet, de collectie van Helen B tegen en er verscheen instant een glimlach op onze lippen. Als je dat al kan bereiken met een simpele print, dan moeten we er gewoon meer over weten.

En zo komen we terecht bij een creatief duizendpoot, die uit de spinselen van haar fantasie allerlei grappige en inspirerende figuren tot leven wekt op keramiek en stoffen.

Ontbijten wordt nooit meer hetzelfde, met de illustraties van Helen B, die een geheel eigen leven leiden en met hun karakteristieke eigenschappen je dag opvrolijken.

Koffiekoppen, koffiekannetjes, eierdopjes, ontbijtschaaltjes, me¸slibowls, schotels, maar ook draagtassen, bedlinnen en theedoeken in diverse originele prints; het ideale cadeau om te krijgen of te geven. Laat je inspireren door jouw persoonlijke favorieten en brighten up your day!

Helen B maakt die dingen die ze leuk vindt en dat voel je in haar creaties, die uitblinken in sereniteit en originaliteit.

Helen B
Het procedé is eigenlijk vrij simpel en deed ons denken aan de nep tattoos die we als kind op de arm kleefden en die ook nu nog een plezier vormen voor onze kinderen en kleinkinderen.

De illustratie wordt in Chinese inkt op het speciale transferblad getekend, waarna de tekening of tekst wordt uitgeknipt en gekleefd op een ondergrond van keramiek/porselein.

Daarna wordt het geheel gebakken in een oven van meer dan 800 graden gedurende 15 uur, waarbij de kleurstof in het glazuur intrekt en er een duurzame print ontstaat.

Daarnaast is de ontwerpster nog actief met zeefdruk op stoffen, waar we opnieuw haar grappige figuurtjes ontdekken.

Helen B collectie
Shoppen kan je dit alles op de handige webshop, waar je een uitgebreide keuze vindt aan illustraties en je zelf jouw mini collectie kunt samenstellen.

Ga je liever persoonlijk kennismaken met de figuren?

Dat kan nu ook in de winkel in Gent, waar je versteld zal staan van het aanbod. Want niet enkel stelt de ontwerpster er haar eigen collectie tentoon, maar ook de Helen B en vrienden collecties, hetgeen collecties zijn van bevriende creatievelingen uit binnen- en buitenland. Handgemaakt en zeker de moeite waard om te ontdekken.
Is je creatieve snaar geraakt en wil je graag zelf aan de slag?

Dan kan je je ook inschrijven voor tal van interessante workshops, waaronder keramiektransfers, porseleinstiften en zeefdruktechnieken (en meer), waar je zelf je eigen karaktertjes kan ontwikkelen en overbrengen op een object naar keuze.

Kortom, wij zijn fan en moesten deze collectie gewoon met jullie delen.

Bedankt Helen B om onze dag op te vrolijken!
Bezoek de winkel in Gent:

Helen b & vrienden
Bij Sint-Jacobs 7
9000 Gent

Of ga langs op de website/Facebook:

https://www.helenb.be/helen-b-vrienden/
https://www.facebook.com/helenbmaaktvanalles

Close
/* ]]> */