Tuin

Kiezen voor een energieke, geëmancipeerde of harmonieuze tuin

Zoals elk jaar, worden zowel in het interieur als in de tuin enkele nieuwe trends op de markt gebracht die het thema en de tijdsgeest van dat jaar representeren. Ook dit jaar was dat het geval en werden er drie nieuwe tuinthema’s gecreëerd die onze zinnen prikkelen.

De drie trends dit jaar, zijn: de energieke tuin, de geëmancipeerde tuin en de harmonieuze tuin; drie heel uiteenlopende thema’s die ook de diversiteit in onze maatschappij weerspiegelen en de manier waarop we met ons leven en onze vrije tijd omgaan en hoe we die willen beleven.

De energieke tuin spreekt voor zich.

Hier vindt je een mengelmoes van spanning en ontspanning, werken en genieten, maar ook kwaliteit en uitstaling zijn belangrijk.

De tuin heeft een levendige uitstraling met veel groene planten die de lucht zuiver houden. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van krachtige vormen en sportieve elementen (geen tuinkabouters in deze tuin, maar stevige tuinornamenten of krachtige symbolen). Er wordt in deze tuin ook plaats gemaakt voor sportief ontspannen en actief bezig zijn. Een zwembad of gravelpleintje kan hier een voorbeeld van zijn.

Het staat voor zich dat ook energieke kleuren aan bod komen in de inrichting van de tuin of in de kleur van muren en meubilair en dit in combinatie met metaal en metaaltinten.

Planten die het goed doen in de energieke tuin, zijn forse bladplanten met strakke vormen of buxussen in bol- of kegelvorm.

De geëmancipeerde tuin heeft, zoals de naam het al aangeeft een ietwat eigenzinnige stijl, waarin alles een gelijkwaardige functie krijgt toebedeeld. Het is dan ook een tuin, waar er geen specifieke blikvangers de aandacht trekken, maar waar het geheel in mekaar overloopt en sterke mannelijke elementen en zachtere vrouwelijke elementen mooi synchroon zij aan zij liggen of staan. Zo zie je ook zowel strakke als rondere vormen in één concept en lopen gras en verharding ineen.

Planten in deze tuin hebben ook zowel elegante vrouwelijke kenmerken met fijne bloemen, als stevige klimplanten bijvoorbeeld, die het geheel mooi in evenwicht houden.

De harmonieuze tuin behoeft weinig uitleg. Hier draait alles om rust en harmonie. Een intieme sfeer creëren om te ontspannen ligt hier aan de basis en ronde, vloeiende vormen zorgen voor de natuurlijke uitstraling van deze tuin.

Alles kan om een oase van groen te krijgen waar zijn bewoners genieten van hun omgeving. Rustgevende kleuren zoals groen- en blauwtinten zijn helemaal op hun plaats hier en die kleuren vinden we ook terug in de plantenkeuze van siergrassen tot heerlijk geurende bloemen in koelere pasteltinten.

Welke is jouw favoriet?

Bron: http://cgconcept.be/tuintrends-2017-emancipatie-energie-en-harmonie%E2%80%A8/

Close
/* ]]> */