Exterieur

Je kerstfeest buiten extra gezellig maken

kerstsfeer

Organiseer jij dit jaar een winterbarbecue als alternatief voor de traditionele kerstkalkoen op Kerstmis? Dan ontvang je je gasten buiten of op het overdekt terras, wat met zich meebrengt dat ook de decoratie buiten aangepast wordt aan het seizoen.

Omdat er in de tuin meestal minder voorzieningen zijn om verlichte kerstbomen en dergelijken te plaatsen, moeten we creatief zijn en met eigengemaakte spulletjes en natuurlijke decoratie het  kerstfeest aankleden.

We gingen op zoek naar simpele, maar superleuke buitendecoraties, die je ofwel zelf kan knutselen of in de handel vindt.

*Schaf je in plaats van een grote kerstboom voor buiten, verschillende kleine kerstsparretjes aan. Als je een gebrek hebt aan stekkers buiten, kan je deze mini kerstboompjes versieren met mini ledverlichting op batterijen. Gebruik ze om je terras in een mum van tijd om te toveren tot een gezellig kersttafereel.
kerstspar

*Naast de kerstboompjes kan je gewoon niet zonder aaibare tapijtjes in wol of schapenvacht. Enkele van die tapijtjes zijn voldoende om van je terras of tuinhuis, een winters skichalet te maken voor familie en vrienden. Uiteraard mogen ook warme plaids, sjaals, mutsen en sokken niet ontbreken.

zachte kussens buiten

*Een warm vuurtje is een absolute must op het winterfeest. Terrasverwarmers, haardjes en vuurkorven brengen er onmiddellijk de sfeer in en zorgen voor de absolute winterlook in de tuin. Veiligheid voor alles; zorg voor een brandvrije ondergrond!

buitenvuur kerstmis

*Nog een manier om een zelfgemaakte kerstboom op je winterfeest te hebben, is door een lichtslinger te bevestigen op de achterwand van een overdekte patio, in de vorm van een kerstboom; super gemakkelijk en in geen tijd geplaatst.

tuinverlichting

*Laat de kinderen een zak dennenappels rapen, die je ofwel naturel gebruikt, of in een gouden jasje steekt, om er een winterse kerstslinger mee te maken. Rijg alle dennenappels aan een ruwe koord en decoreer er het terras of de bomen mee. Ook hier kan je sfeerlichtjes in vermengen.

dennenappels decoratie

*Heb je gebrek aan punten waar je decoratie aan kunt bevestigen? Gebruik één of meerdere ladders en knoop hieraan de decoratieslingers of gebruik de ladder op zich als decoratie door ze te versieren met kerstaccessoires.

decoratie ladder

*Haal de slee en je oude ijsschaatsen van stal en gebruik ze als centerpiece van je winterse wonderland en decoreer er tuinschermen en tuinmuren mee.

ijsschaatsen kerstmis

*Natuurlijk mogen kaarsen niet ontbreken. Grote lantaarns met feestelijke stompkaarsen zorgen onmiddellijk voor een nostalgische kerstsfeer, maar ook creaties in een combinatie van kaarsen (in een goed beveiligde container) en wintergroen, brengt de sfeer er goed in.

kerstdecoratie kaarsen

Een schuurtje of tuinchalet is de perfecte setting voor een winterse feestdis. Gebruik veel hout, warme stoffen en zelfgemaakte (licht)slingers uit snoeihout bijvoorbeeld (zie blog htb) om je buitenruimte helemaal in kerststemming te brengen en geniet van de feestdagen in eigen tuin!!!

Bekijk nog meer zelfgemaakte kerstsfeer in ons fotoalbum en laat je inspireren.

Bron: http://puuurloes.nl/2015/12/10/kerstsfeer-buitenshuis-byfonteyn/

Plaats een reactie

Close
/* ]]> */