Cre-a-tief

Kampvuurgevoel @home: Marshmallows roosteren

marshmallows roosteren

Zij die een scouts verleden hebben, zullen het zich wel herinneren; met zijn allen rond een groot kampvuur, de stokken in het vuur en je eigen marshmallows roosteren. Het is een traditie die we in onze streken niet meer zo vaak zien en dat is jammer, want het brengt mensen samen en zorgt voor een super gezellige sfeer.

Voor wie de nostalgie mist, vonden we dit mini kampvuurtje, dat je helemaal zelf kunt bouwen en gewoon op de terrastafel kunt neerzetten om in een klein gezelschap te genieten van je jeugdherinneringen.

Wat heb je allemaal nodig voor dit mini kampvuurtje?

-Ronde leistenen; je kan deze kopen in een huishoudwinkel, die allerlei serviezen en andere opdien mogelijkheden verkopen.

-Groter formaat keien (om de buitenste rand op te vullen)

-Gravel (kiezelsteentjes; hier werden er gebruikt in een zwarte kleur, maar dat kies je uiteraard zelf; misschien moet je gewoon even informeren in de handel, welke het best zijn voor dit gebruik)

-Een mini-vuurtje, dat je kan vullen met een brandbare vloeistof; denk aan de fonduevuurtjes van vroeger die je vulde met een speciale alcohol. (even navragen bij de bbq handel)

Werkwijze:

Het mini-kampvuurtje is heel makkelijk te maken.

*In eerste instantie, baken je met de grotere keien de buitenste cirkel van je leisteen af. De buitenste rand dient om de kiezelsteentjes straks op hun plaats te houden en zo een echt kampvuurtje te bouwen.

*Vul nu de bodem van de leisteen op met kiezelsteentjes; Vul het geheel tot je ongeveer de hoogte van de buitenste keien bereikt hebt.

*Nu neem je het mini vuurtje en vul je het met de brandbare vloeistof. Je kiest best een vuurtje met dekseltje; een open vuur is niet altijd de beste oplossing; op deze manier ben je toch een beetje beveiligd tegen ongelukjes.

*Plant het vuurtje als het ware in de kiezelsteentjes, waardoor enkel het bovenste gedeelte nog boven de steentjes uitsteekt.

*Vul nu je kampvuurtje verder op met kiezelsteentjes; je bouwt een beetje torengewijs; dit maakt het net echt!

Neem je satéstokjes (of gebruik kleine takjes) en rijg er een marshmallow aan; begin maar te roosteren!

Hou er altijd rekening mee, dat je je mini kampvuurtje steeds op een veilige brandvrije ondergrond zet en rooster geen stukjes vlees of andere producten die vet bevatten; het vet kan in de vloeistof druipen, met alle gevolgen van dien.

Maar je marshmallows? Die zullen heerlijk geroosterd worden!

Tip:

Als je dit mini kampvuur wilt uitbreiden naar een grotere versie, om ook je familie en vrienden mee te laten genieten, dan kan je dit makkelijk doen, door een rechthoekige metalen plantenbak te nemen, die je volgooit met kiezelsteentjes.

Bovenop de steentjes, plaats je je vuurtjes een beetje uit elkaar en je kan makkelijk met heel het gezin marshmallows roosteren!

Bron: http://www.ladiesliveandlearn.com/best-smores-party-idea-ever/

Close
/* ]]> */