Tijdens de lange winteravonden, wanneer het sneller donker is, hebben we meer nood aan licht. Net omdat we overdag niet voldoende lichturen hebben, voelen we de nood aan licht extra doordringen. Het is ook daarom dat we ons graag omringen met kaarsjes en andere sfeerverlichting, om dat tekort op te vangen. En het is ook gewoon super gezellig natuurlijk.Omdat we meer binnenshuis vertoeven, is de verlichting ook meer daar aanwezig dan buiten in de tuin. Vaak blijft die tijdens de wintermaanden vrij donker.Maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Met de juiste sfeerverlichting wordt ook je tuin een uitnodigende plaats om te vertoeven met vrienden en familie.

Vaak kiezen mensen voor bijkomende verlichting met solarlampen die je gewoon in de grond plaatst, waar jij dat wilt. Prima…voor de zomermaanden, maar jammer genoeg leveren deze lampen niet voldoende energie om de winteravonden te vullen met licht. Net omdat er in de winterperiode te weinig zonuren zijn en de duisternis sneller invalt, zullen de solarlampen niet lang genoeg branden of niet sterk genoeg zijn om de tuin doeltreffend te verlichten; daarbij komt nog dat ook de koude temperaturen hun invloed hierop uitoefenen.Daarom is het belangrijk om de juiste verlichting te plaatsen. Een verlichting die tegelijk doeltreffend en energiezuinig is, ook tijdens de wintermaanden.

In-lite is zo’n systeem. Het is gebaseerd op 12 volt (laagspanning) en kan daarom zelf geplaatst worden. De verlichting wordt aangestuurd door een transformator, door middel van een lichtgevoelige sensor en een timer (optioneel), die je gewoon aansluit op het lichtnet met een eenvoudige stekker. Het systeem is onderling aan te passen en uit te breiden, zoals jij dat wilt. Lees er alles over op volgende pagina, voor een perfecte aansluiting: https://in-lite.nl/nl/installatietips

Wil jij ook jouw tuin omtoveren tot een oase van rust en gezelligheid? Maak dan jouw persoonlijke lichtplan voor de tuin en bepaal precies welke hoekjes je wilt verlichten en welke sfeer je er wilt creëren. Wil je bijvoorbeeld bepaalde planten en bomen in de kijker zetten, omdat ze ’s avonds zo’n apart silhouet aannemen? Of wil je net de loungehoek zodanig verlichten dat je er ook een echt winterhoekje kunt creëren, waar je kunt chillen en genieten van de verlichte tuin? Of wil je gewoon een zekere veiligheid inbouwen, om alle donkere ruimtes in de tuin op te lichten, om ongenode gasten af te schrikken?

Wat je ook wilt, of je nu gaat voor grondspots om je tuinpad te verlichten, staande armaturen om je Engelse border in een magische sfeer onder te dompelen, wandlampen om de gevel een eigen karakter te geven, spots (waarvan ook ingebouwde terrasspots) om de zitruimte in de verf te zetten en zoveel meer, een mooie verlichting brengt je tuin helemaal tot leven en verdrijft donkere winteravonden als sneeuw voor de zon.

 

Wil je meer weten en inspiratie opdoen over In-lite verlichting en wil je tips om een lichtplan op te maken? Ga dan naar:https://in-lite.nl/nl

Opmerking plaatsen

Close