Het is weer die tijd van het jaar waar velen onder ons poetsdoeken en bezems bovenhalen, om het huis een opfrisbeurt te geven.

We voelen de lente reeds kriebelen en dat vraagt om een nieuwe, frisse look. Maar een restyling van je interieur kan een bijzonder prijzige zaak worden als je niet oppast.

Gelukkig hoeft het dat niet te zijn. Er bestaan makkelijkere oplossingen om dat probleem aan te pakken.

Hieronder vonden we voor jullie een aantal leuke en prijsbewuste ideeën om jouw interieur een opkikker te geven.

  • Geef glans aan je badkamer :

Haal de Antikal boven en verwijder alle lastige kalkaanslag, overgebleven van de lange warme baden op koude winteravonden. Deze glansbehandeling zal onmiddellijk je badkamer een frissere look geven en je oppervlakken langer beschermen. Dezelfde tactiek kan je toepassen in de keuken, om ook daar alles spic en span te krijgen.

  • Accessoires, accessoires, accessoires…. Ze horen niet enkel thuis in onze garderobe, maar kunnen ook in een kamer een groot verschil maken. Voor een relatief klein bedrag kun je de look van je woonkamer veranderen, bijvoorbeeld met wat nieuwe kussentjes. En wat dacht je van nieuwe voorraadbussen voor thee en koffie in de keuken? Of een deken in prachtige kleuren voor over je zetel? Accessoires kan je ook elk seizoen aanpassen, zo heb je 4 keer per jaar een nieuwe look.
  • Licht :

Verlichting is het geheime wapen van veel interieurontwerpers en dat heeft een goede reden, want het kan de hele look en sfeer van een kamer veranderen. Kies voor een mooie sfeerverlichting om een bepaald gedeelte van een ruimte te benadrukken, of ga voor dat superschattige lampje in de hal of slaapkamer.. Of verander de lampenkappen in een nieuwe, frisse kleur.

Ook buiten kan aangepaste verlichting een warme en gezellige sfeer creëren.

  • Stoffen :

De slaapkamer kan je bijvoorbeeld een totaal nieuwe look geven met nieuw beddengoed. En wat dacht je van wat nieuwe zachte handdoeken voor in de badkamer? Zelfs een paar nieuwe theedoeken kunnen je keuken opfleuren, maar ook een nieuw gordijntje hier en daar, licht een woning helemaal op.

  • Rommel :

Een geheel gratis manier om je huis op te frissen is door eens goed op te ruimen en oude spullen weg te gooien. Leg alle zaken die geen vaste plaats hebben, op drie verschillende stapels – één stapel voor wat je wil houden, een stapel voor wat je wil weggeven en een voor wat je wil recycleren of weggooien. Wees zo streng mogelijk voor jezelf – dat tijdschrift dat al een jaar stof ligt te vergaren, heb je echt niet meer nodig!

Op deze manier wordt de voorjaarskuis een echt plezier !!!

Bron :

https://www.zininmeer.be/huis-en-thuis/schoonmaken/artikel/snelle-en-eevoudige-manieren-om-je-huis-te-restylen

call2action_post_mag

Download hier

Comments are closed.

Close