Helaas kunnen we niet een heel jaar genieten van heerlijke temperaturen, maar dat betekent niet dat we niet een jaar lang plezier kunnen beleven aan de tuin.

Als je de ruimte in je tuin optimaal benut, kan je ervoor zorgen dat hij doorheen elk seizoen aantrekkelijk is en gebruikt kan worden en dit geldt ook voor kleine tuinen.

Een afgesloten tuin geeft onmiddellijk een gevoel van privacy, waardoor de drempel ook lager ligt om zoveel mogelijk buiten te vertoeven.

Daarnaast is investeren in een overdekt en verwarmd terras geen overbodige luxe, zeker niet in ons Belgenlandje. Je zal dan ook veel meer geneigd zijn om buiten vrienden te ontvangen. Want wat is er gezelliger dan temidden van het groen, een eeuwig vakantiegevoel te creëren?

Het werken met contrasten, zorgt voor rust in de tuin. Zo kan je bv. een donkere natuursteen combineren met witte elementen zowel in gebruikte materialen als in de plantenkeuze. Samen met het groen van het gazon, verkrijg je zo een oase van rust en genot.

Kies ook voor zoveel mogelijk planten die onderhoudsarm, winterhard en groenblijvend zijn. Je wilt een vakantiegevoel creëren, niet het hele jaar door struiken snoeien…

Door zo weinig mogelijk verschillende kleuren samen te brengen in de tuin, versterk je het gevoel van rust. Een mengeling van witte bloemen in combinatie met een toets van lila of roze bv. leent zich perfect hiervoor.

Hou de tuin zo strak mogelijk en breng details heel subtiel aan en ook jij zal gezegend zijn met een gevoel van vakantie in eigen tuin…het hele jaar door. (Bron : homesweethome)

 

Comments are closed.

Close