Pallets zijn ons favoriete recyclagemateriaal, zoveel is duidelijk. Je kan er werkelijk alles uit maken, van een klein krukje tot… jawel, een volledig terras, compleet met meubelen en afscheidingsmuur. Op nog geen dag tijd, heb je een zomerse zithoek geknutseld, voor een degelijk budget.

Je maakt het terras zo groot als je zelf wilt en naargelang de beschikbare ruimte. In het voorbeeld werden 43 pallets gebruikt voor het geheel (meubelen inbegrepen). Het terrasgedeelte zelf bevat een twintigtal palletten, goed voor een 20m2 ondergrond, maar uiteraard kan je dit aanpassen. En heb je toch teveel? Geen probleem, maak er nog een aantal leuke bloembakken mee.

Wat heb je nodig?

– 43 standaardpaletten (aantal naar keuze en gewenste opstelling)

– Roestvrije schroeven (je hebt er elke 30 tot 40 cm 1 nodig)

– Schroefboormachine

– Schuurpapier of schuurmachine

– Houtverf voor buiten

Aan het werk :

Voorzie een stuk plastic als ondergrond voor je werkruimte. Zo vermijdt je dat alles in het onderliggende gazon terechtkomt.

1)Begin met het schuren van de palletten totdat ze glad zijn. Dit moet je doen om splinters te verwijderen, vooral het loopgedeelte kan je best goed opschuren, om te vermijden dat je splinters in je voet krijgt, als je toevallig met blote voeten op het terras loopt. Het is ook een handige manier om de pallets van eventueel vuil en zand te ontdoen.

2)Breng een primer aan. Je kunt dit doen met een verfspuit of gewoon met een roller en een kwast. Laat drogen vooraleer je de volgende laag legt.

3)Verf nu de pallets in de gewenste kleur. Laat drogen en leg nog een laag. Omdat het hout steeds blootstaat aan de elementen, kan je best een kwaliteitsvolle verf nemen en enkele lagen leggen voor een goede dekking en bescherming. Je kan als laatste ook nog een speciale houtbeschermingslak eroverheen leggen ter extra bescherming.

4)Laat de pallets nu goed drogen.

5)Leg een stuk zeil groot genoeg voor het terras neer. Dit voorkomt dat er gras of onkruid tussen de pallets door gaat groeien. Neem een kleur die past bij de ondergrond. Donkergroen of zwart werkt meestal best.

6)Plaats de pallets op het zeil in de gewenste opstelling.

7) Plaats vervolgens de achterwand en de loungehoek in de gewenste opstelling. Zorg dat alles mooi recht staat.

8)Maak het geheel stevig en stabiel met bewapend staal. (zie foto)

9)Voeg nu de rest van het hekwerk aan de voorzijde toe. (optioneel) Hier kan je ook de overschotten van de pallets voor gebruiken en eventueel enkele bloembakken plaatsen.

10)Plaats tenslotte een aantal dikke kussens om comfortabel te kunnen zitten en werk af met enkele zomerse accessoires.

Klaar!!

Bron :http://www.budgi.nl/huis-houden/met-43-pallets-maak-je-het-meest-geweldige-terras/

Comments are closed.

Close