HHoe je woning er aan de buitenkant uitziet, bepaalt voor een groot deel de aantrekkingskracht. Hier volgen een aantal nuttige tips om je exterieur esthetisch mooier te maken.

SYMMETRIE bereik je door bijvoorbeeld je deur centraal te plaatsen met evenveel ramen zowel links als rechts OF door te werken met puntconstructies die rondom het huis terugkomen.

home-exterior symmetrie

BUITEN IS BINNEN. Pas de buitenkant van je woning aan, aan je persoonlijke eisen van je interieur. Op die manier stem je buiten en binnen op elkaar af, wat een natuurlijk evenwicht creëert.

white-house binnen en buiten op mekaar afgestemd

KLEUR IS KLEUR. Gebruik ook voor buiten de juiste kleurencombinaties. Werk bijvoorbeeld met twee toon op toon kleuren als achtergrond en neem een contrasterende kleur voor de details.

craftsman kleuren combinaties

HET RAAM ALS ZIEL. Kies voor ramen die het karakter van je huis weerspiegelen. Een moderne stijl gaat bijvoorbeeld heel goed samen met hoge glaspartijen, terwijl een meer traditionele look eerder baat heeft bij kleinere, rechthoekige ramen.

exterior-windows de juiste ramen kiezen

DE VOORDEUR, JE VISITEKAARTJE. Je voordeur is de verwelkoming naar buiten toe. Maak ze zo aantrekkelijk mogelijk. Kies voor een opvallende kleur of een apart design of kleedt het portaal aan met bijzondere accessoires. Het is het eerste wat je gasten zien, als ze bij jou over de vloer komen. Maak het gezellig.

modern-exterior de voordeur als visitekaartje

JE VOORTUIN, EEN PARELTJE. Ben je in het bezit van een voortuin? Zorg er dan voor dat hij er voorbeeldig bij ligt. Gebruik bijvoorbeeld kleurrijke of zeldzame bloemen en planten. En ook hier : symmetrie is belangrijk !

landscaping je voortuin, een pareltje

VERLICHTING ALS BLIKVANGER. Niets zo heerlijk, als een huis dat als de avond valt, mooi verlicht is. Kies verlichting die past bij de stijl van het huis, of de sfeer die je wilt bereiken. (Bron : freshomecom)

exterior-lighting buitenverlichting

call2action_post_mag

Download hier

Comments are closed.

Close