Kunstgras is voor de drukbezette werkende mens vaak een oplossing om niet urenlang achter de grasmaaier te vertoeven, maar ook voor ons milieu is het nodeloos verspillen van water en meststoffen om een groen tapijt te behouden en het verbruik aan stroom en energie, vaak een onnodige belasting. Daarom kiezen we meer en meer voor kunstgras.

Maar laat nu net dat kunstgras ook onder vuur liggen, want na een onderzoek werd vastgesteld dat bepaalde bestanddelen, voornamelijk te vinden in het rubbergranulaat (gemaakt van gerecycleerde autobanden) mogelijk een risico zou inhouden voor de gezondheid.

Het onderzoek werd voornamelijk toegespitst op het sporten op kunstgras, omdat op kunstmatige sportvelden het rubbergranulaat meer wordt toegepast om een natuurlijker speelgevoel te geven.

Na intensief onderzoek werd wel gesteld dat de concentraties te laag zijn om ernstige schade toe te brengen, maar voor ons toch reden te meer om op zoek te gaan naar de veilige alternatieven.

kunstgras

Die vonden we bij gespecialiseerde bedrijven die net als de consument, ook een hart hebben voor milieu en gezondheid en hun eigen producten heel kritisch onder de loep namen.

Daaruit konden we concluderen dat rubbergranulaat vrijwel niet gebruikt wordt bij het particuliere gebruik van kunstgras, dat voornamelijk enkel met zand wordt ingestrooid.

Dat zand zorgt ervoor dat het gras meer gewicht krijgt, waardoor de grasmat veel stabieler wordt.

kunstgrasmat

Waar moet je op letten om een degelijke kwaliteit kunstgras aan te schaffen?

De beste kwaliteit kunstgras is bijna niet van echt te onderscheiden. Uiteraard is het niet de goedkoopste, maar als je er jaren van wilt genieten, is het toch de betere optie en de investering meer dan waard.

Je kan een mindere kwaliteit vaak herkennen aan de uiterst glanzende graskleur, terwijl een degelijke kwaliteit meer mat tot zijdeachtig kleurt.

Daarnaast is ook de structuur van groot belang. Een goede kwaliteit kunstgras heeft altijd een zachte vezel, tegenover de stugge goedkopere variant.

Lopen over het gras mag geen probleem zijn en de vezels moeten mooi terugveren, bij gelijk welke weersomstandigheden; nog een mogelijk herkenningspunt van een superieure kwaliteit.

Kortom, de kunstgrasmat van je keuze, heeft alle esthetische voordelen van een echte grasmat, zonder het intensieve onderhoud ervan.

Ben jij er ook klaar mee om het gras af te rijden, onkruid te wieden en bemesten? En wil je meer weten over hoe je kunstgras kunt aanleggen?

Je leest er alles over op:

http://www.namgrass.be/nl

http://www.royalgrass-kunstgras.nl/

Comments are closed.

Close