Interieur

Interieurtips voor huurders

Als je een huis of appartement huurt, ben je beperkt wat inrichting betreft. Je kan nooit helemaal je eigen smaak doorvoeren, omdat je vaak gebonden bent door bepaalde regels wat kleuren en dergelijke betreft.

Hoe kan je dan  een zekere persoonlijke smaak terug laten komen en zo toch een deel van je droominterieur realiseren?

Je mag meestal niet teveel aan de huidige looks van je tijdelijke stulpje veranderen. En dan is het toch jammer als er lelijk tapijt ligt, witte muren zijn (die je niet mag schilderen) of er een saaie plafonnière hangt die je het liefst zo snel mogelijk van het plafond afhaalt. Ondanks dit alles wil je je huis toch eigen en uniek maken. Daarom zijn er een aantal tips die je helpen bij het inrichten van een huurwoning.

Verf een meubel in een opvallende kleur als statement piece.

Omdat het wonen in een huurwoning meestal tijdelijk is lijkt schilderen voor zo’n korte tijd vaak een hoop werk, en soms mag het niet eens ook niet van je huisbaas. Een meubel in je favoriete kleur is dan de perfecte manier om je interieur kleurrijker te maken.

Ook met een groot schilderdoek kun je makkelijk kleur in je huis brengen.

Wees creatief met tape

Tape is de ideale oplossing als je huurbaas niet wil dat de muur eruit komt te zien als een gatenkaas. Plak er foto’s mee aan de muur als vervanging voor fotolijstjes of ga helemaal los met verschillende  vormen.

Zorg voor sfeervolle verlichting.

Voor je verlichting afhankelijk van een niet zo charmante plafonniere? Geen paniek. Staande lampen zijn de uitkomst. Maak een mix van kleine en grote lampen voor het perfecte licht.

Gebruik accessoires om een eigen stijl te creëren.

Leef je uit  met accessoires! Dat is de beste manier om je interieur een unieke stijl te geven. Het is ook fijn dat ze snel weer in te pakken zijn en niet al te veel wegen. Handig tijdens het verhuizen als je je tijdelijke woning verlaat.

Vloerkleden om de lelijke vloer te verbergen.

Niet iedere huurwoning is gezegend met een mooie houten vloer. Daarom zijn vloerkleden de ideale manier om een lelijk tapijt te verbergen. En met alle mooie vloerkleden die er op de markt zijn is dat helemaal geen straf.

Bloemen en planten voor het buitengevoel.

Heb je geen buitenruimte of tuin bij je appartement of kamer?  Bloemen en planten zijn de ultieme manier om buiten naar binnen te halen. En ze zijn ook handig om die minder mooie vensterbank te verbergen.

Goede gordijnen

Vaak heeft je huurbaas met goede bedoelingen gordijnen opgehangen, maar zijn deze niet helemaal jouw smaak. Haal ze van de rails en berg ze tijdelijk op. Zo kun jij zelf je eigen gordijnen uitkiezen en de oude weer terug hangen zodra je weg gaat.

Speur naar tweedehands interieurparels.

Op rommelmarkten en tweedehands winkels zijn veel interieurparels te vinden. Geef ze een nieuw likje verf of meng ze met wat meubels van Ikea. Op deze manier ziet je huis er niet uit als een dertien-in-een dozijn-interieur en blijf je toch binnen budget.

Zoals je ziet, zijn er tal van mogelijkheden om van je huurwoning toch een gezellige, uniek plek te maken.

Bron : http://www.interiorjunkie.com/interieurtips-voor-huurders/

Close
/* ]]> */