We zijn nog maar net het nieuwe jaar gestart en er duiken al nieuwe kleuren voor de najaarstrends op. Terwijl blauw en groentinten het voorjaar helemaal domineren, zien we een omschakeling in de tweede helft van het jaar. Dus, als je nog maar net een kleurenpallet bedacht had voor je nieuwe woonkamer, dan kan je nu nog de nodige aanpassingen doen, om ook tijdens het najaar helemaal in en mee te zijn met de laatste nieuwe kleurenschema’s.

Zoals we reeds meegaven, zijn blauwtinten allerlei, een sterke kleurfactor in de inrichting van je huis. Maar ook groen en vooral natuurlijk groen in de vorm van zuurstofrijke groene planten, worden steeds populairder. Contrasterende factor, is het terracottabruin, dat op een heel natuurlijke en basic manier het interieur opsmukt.

blauwe tinten interieur

Naar het najaar toe, zullen deze tinten versmelten tot een eerder zachte versie van zichzelf.

Zo zullen de sterke kleuren blauw en groen, versmelten tot een meer mintgroene versie, die dan op haar beurt gecombineerd wordt met de reeds bestaande bruintinten.

Blauw en vooral het jeansblauw dat we momenteel zien oprukken, wordt getoned tot een eerder paars, mauve versie van zichzelf. De overheersende factor die ervoor zorgt dat het blauw zachter wordt, is roze.

Roze is de alomtegenwoordige kleur voor het najaar en zal terug te vinden zijn in elke sterke kleur, die door de toevoeging van roze pigmenten, een heel aparte uitstraling krijgt. In elke hoofdkleur zal je wel iets van het roze terugvinden, wat een speciale sfeer creëert van zacht pastel, maar dan wel in combinatie met bruintinten, die het nodige karakter toevoegen aan het interieur.

Daarnaast zullen ook schakeringen van oranje, geel en rood het najaar kleuren, waardoor perzikachtige decors ontstaan met felgekleurde accenten van geel en rood.

najaarstrends

Gelukkig zijn er nog zekerheden in het interieur. Wit bijvoorbeeld blijft de verbindende factor tussen al die verschillende kleurtinten die in de loop van het jaar ontstaan zijn en geeft aan het interieur de frisse kracht die het nodig heeft om alle kleursensaties te dragen.

terrcottabruin

Zo zie je maar, er is keuze in overvloed om je interieur net die look te geven die het best bij jouw persoonlijkheid past. Proberen en combineren wordt de boodschap dit jaar om jouw unieke decor te ontdekken en op 2017 jouw persoonlijke stempel te drukken.

Meer weten?

http://www.ikzoekeenvakman.be/nl/artikels/dit-zijn-de-hipste-kleuren-voor-het-najaar-van-2017

Comments are closed.

Close