Exterieur Interieur

Innovatie in houtbouw: houtschakelbouw

houtbouw

Een tijdje geleden brachten we een artikel over de steeds populairder wordende trend van massieve houtbouw. Het bouwen van een woning in massief hout is iets wat vele nieuwbouwers aanspreekt, omdat het een ecologische en duurzame manier van bouwen is.

Hetgeen aannemers echter afschrikt in het bouwen met massief hout, is het levend aspect. Hout is een natuurlijk materiaal en “leeft” als het ware, wat er na het bouwproces weleens voor kan zorgen dat aaneenschakelingen niet meer naar behoren sluiten, nadat het hout zich “gezet” heeft.

Houtbouw

Maar de evolutie staat niet stil en ook in deze nieuwe manier van bouwen, werd een oplossing gevonden voor dit probleem.

Het Systimber houtbouwsysteem, creëerde een systeem waarbij gebruik wordt gemaakt van geperforeerde massief houten balken, om een wand, vloer, of dakconstructie te construeren die niet enkel heel solide en massief is in zijn geheel, maar waarbij elke losse balk toch nog de mogelijkheid heeft om te krimpen en uit te zetten, zonder de totale constructie te ontwrichten. En laat dat nu net datgene zijn, waar bouwers naar op zoek zijn.

Op die manier wordt het bouwen met massief hout nog interessanter en vooral ook veel flexibeler.

Doordat de spelingen tussen het hout nu opgevangen worden door EPDM dichtingen, blijven alle verbindingen lucht- en waterdicht. En wat mooier is, het systeem blijft ook nu nog steeds opnieuw afbreekbaar en weer op te bouwen; ideaal als je na een tijdje beslist om te verhuizen en je je woning wilt meenemen…

Houtbouwn in een lengte van 6 meter, in een compleet bouwpakket indien gewenst en worden ter plaatse of in het atelier op maat gezaagd en in mekaar gepast, wat ervoor zorgt dat een standaard woning in geen tijd gezet kan worden en met het Systimber houtbouwsysteem krijg je als klant dan ook een perfecte afwerking.

Voor deze afwerking zorgen de ‘afstandhouders’ van Systimber, die de houtbalken aan mekaar schakelen op een manier dat het geheel stevig en stabiel wordt, met de vrijheid voor elke balk om zich rustig te zetten naar gelang de weersomstandigheden. Niet enkel wordt de afwerking op deze manier heel solide, maar het garandeert ook een perfecte isolatie.

Wat het Systimber systeem toevoegt aan de massieve houtbouw:

*Het bouwen wordt vanaf nu nog eenvoudiger (mecano opbouw) en je hebt er geen ingewikkelde procedures voor nodig, noch machines en werkkrachten en het vervoer gebeurt compact en licht.

*Het systeem kan gebruikt worden bij nieuwbouw, renovatie en uitbouw.

*Alle verbindingen worden onzichtbaar afgewerkt.

*Het systeem geeft een perfecte isolatie, omdat de dichting intact blijft, ook als het hout uitzet of inkrimpt. Daarom ontstaat er ook geen warmteverlies in de woning, kan er geen water of lucht doordringen, hetgeen de energiefactuur ten goede komt.

*Nog een leuke extra: het Systimber systeem vereist geen interne of externe afwerking meer, hetgeen u een hele duit kan besparen op korte en lange termijn.

Wil je nog veel meer weten over dit innovatieve bouwsysteem?

Ga dan snel naar:

http://www.systimber.com/

Close
/* ]]> */