Interieur

Industriële loft is stoer

industriële loft
HHet typische karakter van een industriële loft is de openheid. Niet enkel een open keuken, zoals vele onder ons allicht al hebben, maar ook openheid in alle andere ruimtes. Het gaat soms zo ver dat alles zich in één ruimte bevindt. In een loft interieur zijn er eigenlijk maar weinig muren en deuren terug te vinden.

Een loft is vaak heel industrieel wat het interieur stoer, maar tegelijk ook mooi maakt.

Enkele kenmerken zijn :

Ruwe materialen: Effen oppervlaktes worden afgewisseld met een bakstenen muur, houten blaken of ijzeren steunpilaren. Het voordeel van deze stijl is dat je weinig moet investeren in afwerking.  Stijlvol & simpel!

Om een industriële loft te creëren, gebruik je grijs, wit of zwart. Ga voor sobere kleuren. Is dit net iets té sober, steek er dan een accentmuur in of gebruik kleurrijke accessoires of decoratie.

Door een minimalistisch meubilair te zetten, trek je de lijn van het industriële door. Less is more!

Hé, laat die kabels, leidingen maar hangen! Ook hier hoef je geen tijd in te steken om deze mooi weggestopt te krijgen. In dit industrieel interieur mogen ze gerust open en bloot blijven, het is zelfs de bedoeling.

Werk af met grote (vintage)stukken zoals bijvoorbeeld een grote stationsklok.  Planten zijn zeker ook een must, maar ga dan voor de grotere exemplaren!

Je hebt nog meer stijlen die je kan gebruiken in een loft, maar het industriële is de meest populairste.(Bron:interieurdesigner)

Close
/* ]]> */