Exterieur

In de kijker : Kerstmarkt Valkenburgh

In ons thema Kerstmarkten, brengen we deze week een bezoekje aan het Nederlandse Valkenburg. De kerstmarkt daar is zeker een bezoekje waard omdat hij zich geheel afspeelt in de magische Mergelgrotten. Hieronder vindt je het uitgebreide aanbod van Kerstbeleving op een rijtje.

**Er zijn twee mergelgrotten die helemaal ingericht zijn als kerstmarkt: de Fluweelengrot en de Gemeentegrot. Die laatste is tegelijk ook de grootste en de oudste. Het is reeds voor de 29ste maal dat de kerstmarkt in deze grot plaats vindt. De ruime en lange gangen zijn volledig ingericht in de kerstsfeer. Daarnaast heb je de Fluweelengrot met zijn wandschilderingen, sculpturen en een 18de eeuwse kapel.

Entreeprijs voor elke grot apart: 6€ per volwassene

Open tot 23 december 2015

Meer info: www.kerststad.nl

**Zeker ook een bezoek waard :

In een typische mergelgrot van Valkenburg hebben de beste zandcarvers gedurende 6 weken prachtige zandsculpturen opgebouwd. Het thema dit jaar is ‘A Christmas Story’ die start in de spelonken van de Wilhelminagrot. Door de gangen van de grot, langs zandsculpturen, kom je in een grote hal terecht. Daar wacht je dan de apotheose. Zeer verrassend en uniek.

Entreeprijs: 6€ per volwassene

Open tot 3 januari 2016

Meer info: www.kerststalvalkenburg.nl

**Wilhelminatoren en de kabelbaan

Bij die Wilhelminagrot kan je met de kabelbaan naar de Wilhelminatoren. Deze toren, met horeca, ligt op zo’n 68 meter boven de stad en geef je een uniek uitzicht. Tijdens deze kerstperiode is het natuurlijk het mooist bij valavond met de vele lichtjes in de benedenstad.

Heen en terug met de kabelbaan, inclusief bezoek ‘A Christmas Story’ : 8,50€ per volwassene

Meer info: www.agogovalkenburg.nl

**Kerst in Mergelrijk

Mergelrijk is de nieuwste attractie in Valkenburg (open sedert april 2014). Je ziet hier prachtige kunstwerken uitgehouwen in mergelsteen. Voor deze periode is alles overgoten met een kerstsausje. De belangrijkste attractie is de levensgrote replica van de ‘Nachtwacht’ van Rembrandt. Je start eerst met een unieke film van de Zandtovenaar. Hij vertelt het kerstverhaal in mergelstof. Tijdens je bezoek kan je zelf aan de slag met mergel en je eigen kunstwerkje maken. Een unieke belevenis.

Open tot 3 januari 2016 in kerstsfeer

Meer info: www.mergelrijk.nl

**Steenkolenmijn

Op dezelfde locatie als Mergelrijk is een volledige ondergrondse kolenmijn waarheidsgetrouw nagebouwd. Ex-mijnwerkers leiden je rond en vertellen je het verhaal van het leven en werken in de koolmijnen. Het is een unieke belevenis. Tijdens de kerstperiode kan je op de parking van de Steenkolenmijn parkeren aan een gunsttarief, inclusief 1 entree Kerst in Mergelrijk en 1 entree Steenkolenmijn.

Rondleidingen tijdens de kerstperiode: 11, 12, 13u30 en 15 uur.

Meer info: www.steenkolenmijn.nl

**Santa’s Village en Christmas Parade

Tijdens de kerstperiode is de stadskern omgetoverd tot een kerstdorp. De toegang is gratis, ook voor de verlichte kerstparade die door de straten van Valkenburg komt op woensdag- en zaterdagavond (tot 19 december 2015).

Open tot 3 januari 2016

Meer info: www.kerststad.nl

TIP:

Tijdens de weekends van december is het superdruk. Bij de twee kerstmarkten in de grotten zijn wachttijden van één uur niet uitzonderlijk. Op weekdagen kan je daarentegen rustig genieten van de kerstsfeer. Van welke kant je aankomt in Valkenburg zal je pijlen zien om te parkeren. De goedkoopste parking ligt bij het begin van het straatje Geulpark in Valkenburg, op 5 minuten lopen van de kerststal in zandsculptuur. GPS-coördinaten: N 050°51’24.9″ E 005°50’21.8″

Veel plezier in Valkenburg !!!

Bron : http://www.euroreizen.be/dossiers/kerstmarkten/kerstmarkt-valkenburg

call2action_post_mag

Download hier

Close
/* ]]> */