Exterieur

In de kijker : Kerstmarkt Brussel

Brussel is de laatste dagen in een minder positief daglicht geplaatst, maar toch willen we dit de kerstsfeer niet laten verpesten en stellen we jullie toch de kerstmarkt in Brussel voor, in de hoop dat deze bijzondere traditie mag voortgezet worden.

In ons thema Kerstmarkten, brengen we dus vandaag een bezoek aan de Brusselse Kerstmarkt.

De kerstmarkt Brussel gaat op 27 november 2015 van start. Tot en met 3 januari 2016 kun je de kerstmarkt bezoeken.

Brussel wordt ook wel het centrum van Europa genoemd. In Brussel worden alle belangrijke Europese beslissingen genomen door hoge heren in maatpakken. Brussel is echter ook een stad in België met een gezellige kerstmarkt in het historische centrum van de binnenstad. Het is tevens de grootste kerstmarkt in heel België met maar liefst 240 standjes.

De kerstmarkt Brussel is een gezellige bedoening. In de oude stad staan 240 standjes verspreid. Elk met speciale en unieke kerstversieringen en kersthapjes. Het mooie is dat de stad brede lanen kent met hoge bomen. Het maakt het wandelen aangenaam en doet minder druk aan dan bij andere kerstmarkten. Het geeft de stad tevens een chique uitstraling.

Het traject start op de Grote Markt om vandaar via de Beurs naar het Sint-Katelijneplein te gaan. Achter de kerk is het gastland aanwezig en op de grote Vismarkt en Oude Haven eindig je met het Zwitsers Chalet, het Ice Monster en het Reuzenrad met onderweg nog een paar leuke verrassingen voor groot en klein.

Buiten naar de vele kraampjes kijken, zij er ook andere vormen van vermaak. Op de Grote Markt staat bijvoorbeeld ieder jaar weer een schaatsbaan! Je kunt je eigen schaatsen meenemen en je op het ijs begeven, maar je kunt ook ter plaatse schaatsen huren. Ideaal als je geen zin hebt om de schaatsen mee te zeulen. Ouders kunnen aan de schaatsbaan genieten van een glaasje glühwein terwijl de kinderen zich vermaken op het ijs. Een win-win situatie voor zowel ouder als kind.

Ook leuk: het enorme reuzenrad. Reuzenrad is hier ook de juiste term. Dit rad is namelijk werkelijk waar reusachtig. Je kunt het reuzenrad al van ver zien als je Brussel nadert. Het reuzenrad is een echte aanrader. Je kijkt over heel Brussel en de kerstmarkt Brussel heen in het rad. Met 18.000 lichten is het reuzenrad zelf het bekijken overigens ook waard.

Lichtjes voeren sowieso de boventoon op de kerstmarkt Brussel. Op de Grote Markt staat bijvoorbeeld een imposante kerstboom die versierd is met ontelbaar veel lichtjes en de mooiste kerstversieringen van het land. Daarnaast zijn alle statige winkel- en bedrijfspanden ook voorzien van imponerende kerstlichten en kerstversieringen. Rondlopen op de kerstmarkt Brussel is beslist een aanrader.

In de 240 standjes die de kerstmarkt Brussel rijk is, kun je een hoop kerstspullen vinden. Hier vind je niet de standaard kerstversieringen, maar vind je bijzondere ornamenten die niemand anders heeft. Hier kun je helemaal losgaan en kun je de nieuwste en de mooiste kerstversieringen bekijken en eventueel aanschaffen. Ook vind je typisch Belgische kersthapjes die je kunt proeven en zelfs mee naar huis kunt meenemen. Helaas zijn de recepten nooit te koop..

De kerstmarkt Brussel gaat op 27 november 2015 van start. Tot en met 3 januari 2016 kun je de kerstmarkt bezoeken.

Openingstijden 2015

Dagelijks van 12.00 tot 21.00 is de kerstmarkt geopend.

Op vrijdag tot 22.00 en op zaterdag en zondag kunt u de kerstmarkt bezoeken van 11.00 tot 22.00.

Openbaar vervoer: met de trein naar Brussel is het goedkoopst, het veiligst en het snelst. De wandelroute start bij de hoofduitgang van het Centraal Station.

Met de auto: hou er rekening mee dat tijdens drukke dagen de ondergrondse parkings allemaal volzet zijn. Parkeren in de straat is al helemaal uitgesloten. Een mogelijkheid is om je te parkeren aan de Heizel (Atomium, Bruparck) en daar dan de metro te nemen naar het Centraal Station. We geven je hierbij een aantal parkings in de omgeving van de wandelroute. De straat is de ingang van de parking, het getal is het aantal parkeerplaatsen. Alle parkings zijn in beheer van Interparking.

  • Grote Markt: Keizerinlaan (929)
  • Albertine: Gerechtsplein (870)
  • Munt: Muntplein (646)
  • Schildknaap: Schildknaapstraat (552)
  • Parking 58: Zwarte Lievevrouwestraat (615)
  • De Brouckère: Brouckèreplein (485)
  • Dansaert: Nieuwe Graanmarkt (224)
  • Lepage: Lepagestraat (700)

Bronnen :

http://www.kerstmarkt.com/kerstmarkten-belgie/kerstmarkt-brussel/?gclid=CO6txtPWpskCFecSwwodsZkM6A

http://www.euroreizen.be/dossiers/kerstmarkten/brussel

call2action_post_mag

Download hier

Close
/* ]]> */