Exterieur

In de kijker: Kerstmarkt Antwerpen

Vandaag slaan we onze tenten op, op de kerstmarkt te Antwerpen. Dat we niet altijd ver van huis moeten gaan om een leuke kerstsfeer op te snuiven, bewijzen onder andere de kerstmarkt van Antwerpen, die tot één van de grootste van het land behoort.

De kerstmarkt is heel makkelijk te bereiken en met de trein kan je zelfs heel voordelig reizen in deze periode.

https://www.nsinternational.nl/nl/kerstmarkten/trein-kerstmarkt-antwerpen?utm_medium=affiliate&utm_campaign=tradetracker&utm_source=affiliateid-65409&utm_content=Kerstmarkt+Antwerpen

Het centrum van Antwerpen wordt omgetoverd in één grote kerstmarkt. Allemaal gezellige marktkraampjes vol met leuke kerstspulletjes, afgewisseld met stalletjes waar je van een heerlijk glaasje glühwein kunt genieten. Aan hapjes ontbreekt het ook zeker niet. Ideaal om ideetjes op te doen voor het kerstmenu.

Tijdens de kerst verandert de Groenmarkt in het centrum van Antwerpen in een even uniek als sfeervol kerstdorp. Winterse taferelen, prachtige kerststallen, fonkelende verlichting en stemmige kerstmuziek zorgen voor een onvergetelijke dagtrip!

Op 5-12-2015 gaat de kerstmarkt van start. Dit wordt gevierd met een daverend openingsfeest. Be there, op het Steenplein, Suikerrui, Grote Markt en Handschoenmarkt: 5-12-2015 t/m 3-1-2016. De chalets op het Steenplein zijn open t/m 3 januari 2016.

maandag t/m donderdag zijn de chalets open van 12.00 – 21.00 uur.

Vrijdag van 12.00 tot 23.00 en zaterdag 11.00 – 23.00 uur. Zondag 11.00 – 21.00 uur.

Uitzonderingen: 24 en 31 december sluit alles om 18.00.

Op 25 december kun je de kerstmarkt bezoeken van 12.00 – 21.00 uur en op 1 januari 2016 van 14.00 tot 21.00

Eindejaarsvuurwerk !

31 december 2015

Let op !

Wie vroeger naar de kerstmarkt Antwerpen ging, zal even moeten opletten. De kerstmarkt is van locatie veranderd. Voorheen werd de Groenplaats met uitzicht op de mooie Onze Lieve Vrouwe Kathedraal omgetoverd in de gezellige kerstmarkt. Elke jaar werd de kerstmarkt Antwerpen echter  groter en groter. De Groenplaats was gewoon niet groot genoeg meer. Daarom is besloten om de locatie van de kerstmarkt Antwerpen uit te breiden. Nog meer gezelligheid dus!

Locatie ijsbaan :

Het Steenplein De Reuzenkerstbomen zijn dit jaar terug te vinden op de Grote Markt, de Handschoenmarkt en het Koningin Astridplein. Vanaf het Centraal Station tot aan de Scheldekaaien is de stad versierd met gezellige kerstverlichting en de locatie van de kerststal is dit jaar de Handschoenmarkt.

Gratis Parkeren in Antwerpen

Aan de rand van Antwerpen zijn er verschillende Park & Rideparkings gelegen de zogenaamde transferia. U kan er uw auto gratis parkeren en de tram of bus nemen naar het centrum van Antwerpen.

Waar zijn deze gratis parkeerplekken?

U kan terecht op volgende plaatsen:

  • Park&Ride Keizershoek Merksem: Tramlijn 3 brengt u naar de stad.
  • Park&Ride Metropolis: Tramlijn 6 en buslijnen 720, 730, 770, 775 brengen u naar de stad.
  • Park&Ride Melsele: Tramlijn 3 brengt u naar de stad.
  • Park&Ride Linkeroever Blancefloerlaan: Tramlijnen 2, 3 en 15 brengen u naar de stad.

Op de Singel, de parking aan de Desguinlei, op de Gedempte Zuiderdokken en een gedeelte van de Scheldekaaien kunt u onbeperkt gratis parkeren.

Dit en alle andere kerstactiviteiten en shoppingtips, vinden jullie hier :

http://www.kerstmarktantwerpen.be/

call2action_post_mag

Download hier

Close
/* ]]> */