Decoratie

Hout herwerkt in zijn natuurlijke vorm: Joe Sayegh

joe sayegh

Af en toe valt ons oog op bijzondere creaties en hun kunstenaars. Deze keer kwamen we via onze voorliefde voor natuurlijke materialen en het recycleren ervan, bij een prachtige collectie interieurstukken in hout terecht.

Niet zomaar hout, maar exotisch hout dat in zijn natuurlijke vorm herwerkt wordt tot handige gebruiksvoorwerpen en decoratiestukken, die ware pareltjes vormen in je woning .

Vanuit de diepe bossen in Zuid-Oost Azië, worden oude en levenloze takken en boomstronken een nieuw leven geschonken.

De artiest Joe Sayegh wil hiermee de ontbossing van het gebied aankaarten en de verspilling van natuurlijke grondstoffen; op deze manier wil hij toch een mooie daad stellen door alsnog van hout dat gekapt werd, originele gebruiksvoorwerpen te maken, waarbij de productie die ambachtelijk gebeurt, werk en inkomsten genereert voor de lokale bevolking die op deze manier bijdragen tot een duurzamere toekomst.

De collectie is een samensmelting van robuust hout in teak en acacia en fijne materialen zoals glas en stenen, samen verweven tot monumentale tafels, bloemen- en muurkunst, tafel accessoires en serviesgoed, hetgeen het geheel een krachtige en tegelijkertijd delicate uitstraling geeft.

Omdat elk stuk zijn eigen persoonlijke geschiedenis heeft, is het tegelijkertijd uniek en tijdloos.

De designer haalt zijn inspiratie uit de regenwouden in Java, Indonesië. Daar werkt hij samen met lokale ambachtslieden om uit de nasleep van de ontbossing, het houtafval zoals dode takken, wortels en andere weggegooide elementen, te gebruiken om er de prachtigste decoratievoorwerpen van te maken en zo toch iets goeds uit de houtkap te halen.

De collectie is dan ook een mooi staaltje geworden van authentieke schoonheid en vakmanschap en daarenboven voorziet ze in de tewerkstelling van meer dan 80 lokale werknemers en hun gezinnen.

Om de collectie live te bewonderen moet je helaas naar Parijs afzakken, maar voor de liefhebbers van deze prachtige collectie, de webshop biedt de collectie integraal en in al zijn schoonheid aan.

 

Meer weten en shoppen?

https://joesayegh.com/

Close
/* ]]> */