Cre-a-tief

Hoe je zelf een hippe metaallook kan creëren

Zowel in het interieur als in de tuin, vinden we decoratie terug in metaallook en vaak nog met een laagje roest eroverheen. Deze oude vintage uitstraling blijft erg in trek en kan in diverse interieurs worden toegepast.

Maar je kan ook zelf een gegalvaniseerde metaallook creëren, door het gebruik van simpele materialen. Zo, kan je een donker en saai hoekje helemaal opfleuren voor een klein budget.

In het voorbeeld werden enkele simpele opbergbakjes gemaakt en afgewerkt in een vintage metallic look.

Wat heb je allemaal nodig?

-Een aantal lege dozen van ontbijtgranen bijvoorbeeld (kies dozen van stevig karton)

-Spray verf in de kleuren mat grijs en metallic

-Verf die roestkleur imiteert

-Schaar of scherp hobbymes

-Aluminiumfolie en schilderstape

Werkwijze:

*Begin met de dozen. Knip ze uit op de maat die je nodig hebt. Hier werd ongeveer de helft van de doos weggeknipt of gesneden, om een degelijk formaat opbergbakje over te houden.

*Leg ze buiten op een plat werkoppervlak (op een windvrije dag), dat je voldoende beschermt om te vermijden dat je verf morst.

*Spuit de dozen in een mat grijze kleur en laat drogen. Wil je een beetje metaal glans toevoegen? Dan kan je op verschillende plaatsen een beetje metallic verf spuiten in een andere kleur grijs, om een subtiel contrast te krijgen. Laat deze goed drogen.

*Omdat in het voorbeeld de metallic accessoires gebruikt worden in de studeerkamer, worden ook nog andere accessoires aan de metallic look onderworpen. Zo kan je nieuwe papierhouderclips een oude vintage look geven, op volgende manier:

Wikkel folie rond de onderkant van de papierhouder en kleef dit met schilderstape vast, zodat enkel de blinkende clip zichtbaar blijft.

Spuit de clip in de metallic kleur verf. Om de oude gegalvaniseerde look te krijgen, voeg je nog enkele toetsen van wit en grijs toe met een fijn penseeltje tot je tevreden bent over het resultaat.

*Ook op de dozen kan je nog extra toetsen van wit en grijs toevoegen om een oudere look te krijgen. Gebruik weinig verf en draai je borsteltje rond om de verf te verdunnen op het oppervlak.

*Met de roestimitatie verf kan je aan de hoeken enkele toetsen aanbrengen, om een nog verweerder effect te krijgen.

*Hang de bakjes op aan de muur met een nageltje of een foto ophangsysteem en werk af naar wens.

Heel leuk als brieven- en documentenhouders.

Bron: http://www.curbtorefurb.com/faux-galvanized-metal-tutorial/

Close
/* ]]> */