Platte daken komen nog steeds vrij frequent voor. Niet enkel bij nieuwbouw, maar vooral ook bij oudere woningen met achterbouw, zien we heel vaak platte daken opduiken.

Bij renovatieprojecten wordt vaak gekozen om een achterbouw met plat dak af te breken, omdat er te weinig licht in die ruimte binnenstroomt. Maar het is nu perfect mogelijk om die extra ruimte te behouden en toch voldoende licht binnen te laten.

Het Velux platdakvenster is speciaal ontworpen voor platte daken en brengt een moderne oplossing voor een oud probleem.

Het platdakvenster wordt waterdicht geïnstalleerd en aangepast en afgewerkt aan het type plat dak en bestaat in diverse uitvoeringen.

Kies een plat venster voor een strakke afwerking en een gebogen glas voor een design uitstraling.

Het gebogen platdakvenster heeft als voordeel dat de regen er soepel weer afloopt en je steeds een helder zicht hebt. Daarnaast krijg je nog meer natuurlijke lichtinval door de gebogen structuur.

Beide modellen beschikken over een krasvrij buitenoppervlak, ter bescherming tegen schadelijke weersinvloeden zoals bijvoorbeeld hagel.

Uiteraard hebben de platdakvensters ook de isolerende kwaliteiten geërfd van de gewone dakvensters, waardoor warmte van buitenaf niet binnendringt en koude buiten blijft. Het venster laat ook geen storende geluiden van buitenaf binnen in de woning.

Wil je nog een stapje verder gaan?

Het platdakvenster mét afdekschelp, zorgt voor nog meer privacy en geluidscomfort en is super isolerend en heeft een lage energiewaarde.

Om de veiligheid te garanderen, werd ook een platdakvenster met ontrokingsysteem geïntroduceerd, waardoor in geval van brand, het venster naar boven geopend kan worden om schadelijke rook en gassen buiten te laten.

Nog verder gaat het platdakvenster met daktoegang, waarbij het venster helemaal geopend kan worden, om zo vrije toegang tot het dak te krijgen, in geval van nood.

Tenslotte kan op dit systeem ook een lichttunnel aangesloten worden, die licht brengt naar moeilijk bereikbare binnenruimtes, waardoor ook deze optimaal verlicht worden.

Alle platdakvensters kunnen uitgerust worden met tal van accessoires zoals vouwgordijnen en zonneschermen om zelf de lichtinval te bepalen en wil je net dat beetje extra? Dan kan je ook kiezen voor een schuine opbouw, met een design uitstraling.

Meer weten over de platdakvensters?

http://www.velux.be/nl/producten/platdakvenster

Comments are closed.

Close