Cre-a-tief

Herfstlichtjes

In het najaar worden de dagen korter en hebben we nood aan sfeerverlichting om onze avonden gezellig te maken en dit met herfstlichtjes. Tegelijk is het ook een ode aan de natuur, die buiten afsterft en binnen verder leeft.

Het volgende projectje geeft een super romantische toets aan de gewone verlichting en kan gewoon onder een bestaand lichtpunt gehangen worden, om een typische herfstsfeer te creëren, of kan aan de muur bevestigd worden van de woonkamer of veranda. Het enige wat je in de buurt nodig hebt, is een contactpunt voor meerdere stekkers. (of, als je een handige Harry in de buurt hebt, kan er ook één stekker gemaakt worden uit de verschillende stekkers).

*De basis van onze eerste creatie, zijn verlichte takken, die je in decoratiewinkels kan kopen en om het nog echter te maken, takken en twijgen uit de tuin of het bos.(optioneel)

*Gebruik éénzelfde kleur tape. Omwind elke tak afzonderlijk met die tape.

*Verzamel alle verlichte takken en voeg er nog enkele echte takken tussen. (optioneel)

*Maak als het ware een boeket van alle takken samen en bind bijeen met een rustiek touw.

*Bundel alle lichtsnoeren bovenaan samen met dezelfde kleur tape (geeft een meer ordelijk uitzicht) en verbindt met een contactdoos.

Geniet van jouw persoonlijke sterrenhemel.

Dit projectje kan je ook buiten bevestigen, om een gevel of inkom een herfst make over te geven.

Bron : http://www.shopterrain.com/index.cfm/fuseaction/article.detail/ID/df574f3c-f3f7-49b2-a9db-65aeccd268db?ref=cj

Met Halloween in het vooruitzicht, is de tweede zelfgemaakte kroonluchter een schot in de roos, als je een “spooky” decor wilt creëren, dat toch stijlvol is. Heel mooi als blikvanger in een deur portiek.

Het enige wat je nodig hebt is :

  • Een Hula Hoop (hula hoopen is opnieuw in, dus zeker te verkrijgen in de handel)
  • Tule op rol ( meerdere rollen ) wit
  • Lijmpistool
  • Slinger met kerstlichtjes voor buitengebruik (buitenverlichting heeft meestal een lang snoer ; ideaal als het contactpunt niet in de onmiddellijke omgeving is). Bij voorkeur in de kleur wit, om het spooky thema door te trekken.

Gebruik een lichtslinger met ijspegellook. Die heeft reeds afhangende slierten, hetgeen je heel wat tijd bespaart.

Werkwijze :

*Wikkel tule rond de hula hoop. Naar gelang de dikte die je wilt, zal je verschillende lagen over mekaar moeten wikkelen.

*Maak met verschillende gelijke stroken tule een verbinding naar het midden toe ; knoop daar de stroken bijeen, om je kroonluchter mooi in evenwicht te houden. Pas aan waar nodig, totdat de luchter recht hangt.

*Wikkel nu de lichtslinger rond de tule. Laat de slierten langs beide kanten mooi afhangen en zet de slinger op verschillende plaatsen vast met lijm, of een variatie hierop, knoop vast met linten bijvoorbeeld of met aangepaste accessoires voor halloween. Maak het persoonlijk.

*Hang de kroonluchter op aan een ooghaak en maskeer het snoer of niet het bovenaan vast en leidt het zo naar het contactpunt.

Je Spooky kroonluchter is KLAAR !!

Is Halloween voorbij?  Dan hang je hem gewoon in huis als onderdeel van je kerstdecoratie! Twee vliegen in één klap !!!

Bron : http://sarahontheblog.blogspot.com.au/2012/04/hula-hoop-chandelier.html

call2action_post_mag

Download hier

Close
/* ]]> */