Cre-a-tief

Herfst wanddecoratie maken

herfst wanddecoratie

Nu de afgelopen windvlagen, heel wat bladeren hebben losgerukt van de bomen, is het tijd voor een boswandeling om je voorraad herfstbladeren te verzamelen, om zoveel mogelijk herfst kunstwerkjes te maken, want het najaar is één van de mooiste perioden van het jaar om de prachtigst gekleurde creaties te maken.

Het volgende werkje is een project dat je samen met de kinderen kunt maken en waar zowel jong als oud zich helemaal in kan uitleven en het resultaat zal je verbazen.

Wat heb je nodig voor dit project?

-Twee grote, langwerpige tekenpapierbladen

-Afplaktape

-Een effen ondergrond om op te werken

-Kleurtjes (wasco werkt wel makkelijk)

-Je verzameling herfstbladeren

-Kleine en grote kunstenaars in spe

Werkwijze:

Heb je een geschikte ondergrond gevonden om je kunstwerk te maken?

*Neem dan de eerste laag papier en kleef ze goed strak vast aan de ondergrond met afplaktape (een klusje om met twee te doen). Hoe strakker het papier ligt, hoe makkelijker het werkt.

*Neem je herfstbladeren en leg ze uit op het papier; je kan ze positioneren zoals jij het wilt, als je een bepaald patroon wilt creëren, maar je kan ook gewoon de abstracte toer opgaan en zien hoe het uitkomt.

Leg de bladeren met de nerfzijde naar boven toe.

*Neem nu het tweede blad papier en leg het voorzichtig over het blad met de bladeren (ook dit kan je beter met meerdere personen doen.) Kleef het papier eveneens goed strak over het eerste heen en zet vast met afplaktape. Je bladeren zitten nu gevangen tussen de twee papieren.

*Nu kan je je creatieve geest aan het werk zetten. Met verschillende kleuren, of met goed overwogen kleuren, kleur je over het geheel van de bladeren. Doe dit voorzichtig, zodat je niet doorheen het papier kleurt. Je ziet mooi de vormen van de bladeren verschijnen op je kunstwerkje.

*In het voorbeeld werd naast de bladeren ook de ondergrond in kleur gezet, om het kunstwerk helemaal af te werken. Hier werd kleurstof gebruikt om voedsel te kleuren (omdat er met kinderen gewerkt werd); die werd verdund met water en daarmee werd er over het geheel geschilderd, hetgeen een was-achtig effect creëert. Gebruik voor deze stap je creativiteit en maak er helemaal jouw ding van.

*Laat het geheel drogen en geef het een leuk plaatsje in huis.

Welkom Herfst!

Bron: http://www.filthwizardry.com/2009/11/leaf-rubbing-and-paint-mural.html

Close
/* ]]> */