Cre-a-tief

Herfst knutselen met stempels

Een leuke manier om kinderen te betrekken bij de herfstdecoraties, is stempelen. Verschillende materialen kunnen dienst doen als stempel en je kan er de leukste herfst- en of Halloween sjablonen van maken.

Een aantal voorbeelden van herfst knutselen :

*Snij een appel doormidden, droog hem goed, schilder de platte kant met een kwastje oranje verf en stempelen maar! (zie foto’s) Teken er rare gezichten op en je hebt een leuke Halloweendecoratie!

*Oude champagnekurken en kurken van wijnflessen, zijn perfect stempelmateriaal. Kies verschillende herfstkleuren verf, teken het silhouet van een boom op papier en stempel de kruin met de verschillende kurken ; dat zijn de blaadjes in de boom.

*Een variatie daarop, is het stempelen met toiletrolletjes. Knip lege toiletrolletjes doormidden, knip er vervolgens kleinere stukken van, vouw die samen zodat ze een bladvorm krijgen. Kleef ze vast en je hebt je stempel, om blaadjes aan de bomen te maken.

*Herfstbladeren zelf, zijn ook perfect als stempels. Neem gewoon een kleur naar wens, of meng meerdere kleuren zoals in het voorbeeld, duw het blad in de verf en stempel!

*Ook aardappelen kunnen perfect als stempel gebruikt worden, om herfsttekeningen in te kleuren. Zie de appel voor het werkingsproces.(zie foto)

*Met oorstokjes, maak je fijne herfstkunstwerkjes. Het enige wat je nodig hebt, zijn oorstokjes en verf in verschillende kleuren. Makkelijk, proper en efficiënt !

*Uit een stuk rubber kan je herfstvormen zoals bladeren of eikels enzovoort snijden, die je daarna kan gebruiken als stempel. Je kan uiteraard ook rubber stempels kant- en klaar kopen in de handel, maar het is dubbel zo leuk, als je het helemaal zelf doet.

*Hebben je kinderen nog oude legoblokken liggen? Gewoon een beetje verf op de legoblok smeren met een penseeltje en je kan aan de slag !

Alles wat maar enigszins structuur heeft, kan als stempel gebruikt worden. Zelfs een kaart met 3D print, kan je omtoveren tot een leuke stempel, maar ook allerlei huis- tuin en keukenmateriaal kan je ervoor aanwenden. Daarnaast kan je op zowat elk materiaal stempelen. Het enige waar je op moet letten is, dat je de juiste verf gebruikt. Bijvoorbeeld : wil je gaan stempelen op vaatwerk, moet je er wel voor zorgen, dat de verf watervast is.

Stempelen is gewoon leuk en een  interessante bezigheid voor groot en klein !!

VEEL PLEZIER !!

Bron : https://www.pinterest.com/search/pins/?rs=ac&len=2&q=autumn+stamp&term_meta%5B%5D=autumn%7Cautocomplete%7C2&term_meta%5B%5D=stamp%7Cautocomplete%7C2

call2action_post_mag

Download hier

Close
/* ]]> */