We zijn net hoogzomer en buitenleven is onze prioriteit, maar voor we het weten, doet de herfst zijn intrede en gaan we met zijn allen opnieuw binnen cocoonen. Tijd dus om de laatste nieuwe herfst trends mee te geven, om onze interieurs warm en gezellig te maken voor de winterperiode. We kunnen maar beter voorbereid zijn, nietwaar?

Laat ons eerst eens kijken, welke trends er volledig zullen verdwijnen (hetgeen niet betekent dat je je gehele interieur moet veranderen); deze zullen misschien nog in kleine details te zien zijn, maar zullen het interieur niet meer domineren.

De tijd van de maagdelijk witte decors is voorbij; ook grijstinten zullen we minder aantreffen. Dit najaar gaan we voor warme tinten van bruin tot zwart, groen en de voltreffer dit najaar wordt blush roze, een gedurfde maar blijvende tint, die we vaker zullen zien terugkomen.

Nog een tijdelijke trend die het najaar niet zal halen, is marmer. Marmer zagen we een hele tijd opduiken in allerlei accessoires, maar dit najaar verdwijnen ze uit het assortiment. Basisstukken kunnen nog perfect gebruikt worden, maar details berg je beter even op. Het najaar brengt meer natuurlijk warme materialen zoals hout, klei en oude metalen.

Samen met het marmer, gaat ook het koper de deur uit. Natuurlijk mag je wel nog je authentieke koperen accessoires houden, die blijven tijdloos, maar alles wat teveel blinkt en duidelijk nep is, verdwijnt; daartegenover komen meer antieke en verweerde accenten in het interieur terug. Daarnaast worden accessoires opnieuw met elkaar verweven tot je een interieur hebt dat volledig in evenwicht is.

Wat is er dan IN voor dit najaar?

De kleur voor dit najaar is donker groen. In combinatie met de warme herfstkleuren, is groen een perfecte match; we zullen het onder andere zien verschijnen in keukens, samen met natuurlijke houttinten en leder accessoires. Daarnaast zien we ook meer messing opduiken (ter vervanging van het outdated koper).

We komen dus opnieuw tot rust in de winterperiode. Getuige daarvan is de slaapkamer die een oase van rust wordt, zonder gebruik of toepassing van enige elektronica. Geen hightech hoogstandjes meer, maar opnieuw een ruimte om te relaxen. Minimalistische decoratie en zachte stoffen die een romantische sfeer creëren en de slaapkamer herleiden tot zijn essentie.

Daar mag al best eens een element in fluweel bijhoren, om de warmte te beklemtonen. In combinatie met ruwe natuurlijke elementen, zoals handgeweven manden en verlichting in wicker, keramiek en zachte metalen, geeft het aan je interieur een luxueuze en gezellige uitstraling, ideaal om te cocoonen.

Nog even iets meer over het aspect “roze”. Je moet gewoon meegaan in deze trend! Roze is helemaal terug en ten minste één detail in je woonruimte moet een roos accent hebben, of het nu gaat om kussens, glaswerk, plantenhouders tot een roze accentmuur of vloer. En wil je deze trend ook snel weer kunnen verwijderen als er zich iets nieuws aandient? Maak dan gebruik van nep decoraties, nog een trend dit najaar. Allerlei stick-on decoraties, die je over je bestaande decoratie kleeft of hangt, geven je interieur snel een nieuwe look, die je ook even snel weer verwijdert.

Natuurlijk mogen heerlijk warme plaids niet ontbreken, alleen krijgen we nu meer de authentieke quilts te zien, die thuishoren in een oude fermette in de bergen. Voor de creatievelingen, hoog tijd dus, om jouw persoonlijke quilt te maken, om je winter decor op te frissen.

Om nog niet teveel uit te wijden, geven we jullie in het kort, nog enkele trends die deze herfst te zien zullen zijn:

  • Donkere verfkleuren voor muren en aparte accentplafonds
  • Bedlinnen met een boodschap
  • Terracotta tegels
  • Bot verwerkt in accessoires
  • Mat en zwarte afwerking

Wat zeker een trend zal worden, is het verlengen van het buitenleven. Nu onze temperaturen stijgen, zullen we steeds langer buiten vertoeven en daar hoort een aangepaste aankleding bij. De buitenruimte zal dus ook omgetoverd worden tot een extra woonkamer, met alle bovenstaande trends die ook hier zullen worden toegepast.

De herfst wordt dus alles behalve saai, maar luidt het begin in,  van een warme en gezellige winter.

Bron: http://www.countryliving.com/home-design/decorating-ideas/g4542/home-trends-for-fall/

Opmerking plaatsen

Close