Cre-a-tief

Halloween vogelverschrikker maken

Een vogelverschrikker voor Halloween is een leuk projectje om samen met de kinderen te doen. Niet alleen is het een hoog geëerde gast rond de tijd van Halloween, vanwege zijn toch wel “bijzondere” uitstraling, maar daarnaast heeft hij ook de nuttige taak om onze wintertuin te beschermen tegen hongerige rovers, die in de wintermaanden minder voedsel vinden in de natuur en daarom onze tuin als voederplaats zien.

Je kan jouw vogelverschrikker maken zo eng als je zelf wilt, maar wij kiezen toch voor een vriendelijke versie.

Wat hebben we hiervoor nodig?

-oude kledij

-gummilaarzen

-4 lange houten stokken ( 2 ervan moeten onderaan een scherpe punt hebben)

-een korter en dikker stuk hout van ongeveer 50 cm lengte

-schroeven

-een bol stevige koord

-een baal hooi

-een jute zak

-een “scary” masker, of knopen (om zelf een gezicht te maken)

Werkwijze :

1)Maak eerst het geraamte van je vogelverschrikker.

*Verbind twee houten stokken door middel van schroeven en maak er een kruisvorm van. Dit worden de armen en het bovenlichaam van de vogelverschrikker.

*Bevestig dit kruis op de dikkere stok (deze stok houdt boven- en onderlichaam bijeen) en bevestig dan de twee houten stokken voor de benen (zie foto). Zorg ervoor dat de scherpe punten naar beneden richten. Dit zijn de voeten, die ook in de grond zullen zitten.

2)Als je alle afzonderlijke delen verbonden hebt, heb je het geraamte van jouw vogelverschrikker. Zorg ervoor dat alle scherpe uitsteeksels verwijderd worden en pas de grootte aan naar wens.

3)nu is het tijd om de vogelverschrikker aan te kleden. Begin met de broek. Trek ze over de stokken en vul ze met stro om jullie nieuwe vriend tot leven te wekken.

Steek de gummilaarzen over de puntige benen en doorprik de zool, om ze goed te bevestigen. Steek dan de broek onderaan in de laarzen.

4)Maak nu het hoofd en de romp van de vogelverschrikker. Neem de jutezak en vul hem met stro. Met de koord, scheid je de romp van het hoofd. Zorg dat het stro mooi verdeeld zit en bindt het koord goed vast. Maak ook het hoofd dicht door middel van koord, of je kan dit ook dichtnaaien. Bevestig dit geheel met de koord aan de kruising van de bovenste stokken.

5)Kleed nu het bovenste deel van de vogelverschrikker aan met een oud hemd bijvoorbeeld. Bevestig dan een eng masker over het hoofd of om het allemaal wat minder eng te maken, gebruik je knopen en maak je hiermee een gezicht. (ogen, neus en mond).

6)Bevestig het volledige lichaam goed aan het geraamte, want hij leeft nu éénmaal buiten en moet de weergoden trotseren.

7)Werk de vogelverschrikker af met extra kledij, zijnde een lange jas, handschoenen en een hoed en geef hem een prominent plaatsje in de tuin. Met Halloween, kan je hem een extra rol toebedelen door hem aan de voordeur te plaatsen, als welkomstcomité, of je kan hem verlichten voor nog meer BOE – effect… Plezier gegarandeerd !!!

LVPthur02

Bron : http://thedesignfiles.net/2012/03/in-the-garden-with-the-little-veggie-patch-co-how-to-make-a-scarecrow/

call2action_post_mag

Download hier

Close
/* ]]> */