Cre-a-tief

Halloween decoratie Black Cats

In het thema Halloween decoratie, tonen we vandaag een leuk projectje, helemaal opgebouwd uit  pompoenen, maar zo mooi afgewerkt, dat je helemaal zou vergeten dat het pompoenen zijn.

Deze “scary cats”, zijn een echte eyecatcher aan de voordeur of inkomhal en zullen je gasten zeker en vast verrassen.

Wat hebben we nodig?

 • Verschillende soorten en vormen pompoenen (peervormig voor het lichaam en rond voor het hoofd)
 • Kerfmes
 • Pen en schaar
 • Vilt of papier voor de oren
 • Krantenpapier
 • Gebogen komkommers of langwerpig sierfruit, voor de staart van de katten
 • Mini pompoenen voor de pootjes
 • Zwarte bloemisten verfspray
 • Houten bloemistenstokjes (5 of 6 per kat)
 • Een hamer om de stokjes in de pompoenen te slaan
 • Theelichtjes met houdertjes
 • Mastiek of polymeer voor klei (om de theelichthouders vast te zetten)

Werkwijze :

Kies pompoenen die een redelijk stevige basis hebben ; ze mogen niet waggelen. Lukt het niet om solide exemplaren te vinden, dan moet je de basis onderaan vlak maken. Probeer een aantal kattenfiguren samen te stellen, vooraleer je je keuze maakt. (zie foto)

Het makkelijke aan deze decoratie is, dat je de grote pompoenen voor het lichaam niet moet uithollen. Enkel de pompoenen voor het hoofd, moet je wel uithollen, want daarin komt het kaarsje te staan. Die pompoenen kan je dan ook best binnenin eerst behandelen met een mengsel van water en bleek (zie vorige artikels blog) om een langere houdbaarheid te hebben.

Stappenplan :

1)Verwijder het deksel van de kleine pompoenen en hol ze uit.

Als de grote pompoenen niet geheel vlak zijn, schaaf je de onderkant wat bij, zodat ze zelfstandig kunnen staan.

2)Met de holle opening, plaats je de kleine pompoenen op de grote, om een goede pasvorm te krijgen. Snij eventueel een beetje bij, als de pompoenen niet mooi op elkaar aansluiten.

3)Als je de juiste plaats van het hoofd bepaald hebt, kun je aan de ogen beginnen. Teken ze indien nodig eerst uit op de pompoen en kerf ze uit .

3)Teken oortjes uit op een stuk vilt of papier en knip ze uit. Bepaal waar ze precies komen op het hoofd en markeer die plaats met een pen.

4)Maak twee kleine insnijdingen op het hoofd, om de oortjes in te steken. Zorg ervoor dat ze niet te breed zijn.

5)Bereid buiten een werkplaats voor om de pompoenen te verven. Leg krantenpapier op de grond en plaats de pompoenen daar op . Vul de holle pompoenen met krantenpapier, zodat de spray verf niet in de binnenkant van de pompoen loopt. Spray verschillende lagen om een mooie dekking te krijgen en laat drogen.

6)Als de pompoenen goed droog zijn, verwijder je het krantenpapier uit de hoofden en steek je de oortjes in het hoofd. Kleef ze eventueel vast met wat lijm, om zeker te zijn dat ze blijven zitten.

7) Verbind nu het hoofd met het lichaam. Om zeker te zijn dat alles goed blijft zitten, klop je met een hamertje, verschillende houten stokjes in de grote pompoen. (ook als steun voor de theelichthouder)

8)Plaats een theelichthoudertje tussen de stokjes voor stabiliteit. Zet het theelichthoudertje extra vast op de grote pompoen door middel van een prop mastiek of polymeer.

9)Plaats nu het hoofd op de romp.

Zet de katten op de voorbestemde plaats (plaats bescherming op de ondergrond) en werk verder af, door de pootjes en de staarten er los bij te leggen, of verbind met het lichaam door middel van satéstokken (in de veronderstelling dat ze op die plaats blijven staan ; doe dit niet, als je de opstelling regelmatig verplaatst)

KLAAR!!!!

Zijn ze niet schattig? En in het donker, als je de kaarsen aansteekt, lichten de ogen van de zwarte kat op.  It’s Magic…!

Bron : http://www.sunset.com/home/weekend-projects/make-black-cat-o-lanterns

call2action_post_mag

Download hier

Close
/* ]]> */