Tuin

Haal meer uit je tuin: Plukbloemen

plukbloemen

Als je van bloemen houdt, zal je wellicht een tuintje vol hebben van de leukste en kleurrijkste bloemen en planten. Maar wil je nog langer genieten van je bloemen en ze ook mee naar binnen nemen om ook daar de boel op te vrolijken? Dan kies je best bloemen die je kan plukken, ofwel zoals wij ze vaak noemen, snijbloemen.

Deze bloemen en planten kan je naast hun opzienbarende groei buiten, ook binnen nog verder laten bloeien voor een optimaal genot van je tuin.

Hou jij van bloemen in een vaas of ben je creatief en maak je graag bloemencreaties? Dan zijn volgende bloemen en planten zeker geschikt voor een lang leven in en om de tuin.

De zomerperiode is ideaal om de volgende plukbloemen te planten:

*De Afrikaanse lelie (Agapanthus africanus)

Een lelie op zich geeft een heel apart elan aan de tuin. Het wordt niet voor niks de liefdesbloem genoemd en is met haar opmerkelijke uitstraling een echte aanwinst in de tuin. Ze houdt van een zonnig plaatsje en komt zowel in de volle groei als in potten en bakken heel mooi tot haar recht. Maar daarnaast staat ze ook geweldig in een vaas of als hoofdbestanddeel in een boeket of bloemstuk.

*De Lupine die we nu volop in bloei zien, heeft een gelijkaardige uitstraling als de lelie en geeft kleur aan de tuin, met haar statige en bonte bloemtrossen. Maar wat niet iedereen weet, is dat de lupine het ook heel goed doet als snijbloem. Ze bloeit na het plukken, nog heel lang na in een vaas.

lupine

* Phlox paniculata ofwel de vlambloem is een éénjarige zomerbloeier die we vaak terugvinden in de tuin tijdens het zomerseizoen. Maar niet enkel in de tuin, maar ook als aanvulling van een zomers boeket, doet ze het goed. De kleurrijke bloemen blijven lang doorgroeien in een boeket of in een bloemstuk. Deze plukbloem brengt niet enkel kleur, maar ook geur in de ruimte.

*De welgekende Hortensia (Hydrangea), met haar opvallende bloemtrossen, is een vaste bewoner in heel wat landelijke tuinen. Maar daarnaast kan je de bloemen ook plukken, om een imposant bloemstuk te maken, of gewoon als blikvanger in een vintage vaas; succes gegarandeerd. Eens de bloemen uitgebloeid, kan je de bloemen achteraf drogen, om te gebruiken in een herfstcompositie.

hortensia

* Delphinium, beter bekend als ridderspoor, is een opvallende tuinbewoner. De bloemen in diverse tinten zijn echte zonnekloppers en ze springen eruit in de tuin, met hun prachtige bloempluimen. Deze pluimen staan ook prachtig in boeketten. Als je de steel vult met water en de opening dichtmaakt met watten, kan je ze ook nog superlang houden binnenshuis.

Wil je nog meer plukbloemen ontdekken? Ga dan snel naar:

http://www.intratuin.be/ideetjes-weetjes/buiten/tuininrichting/pluktuin/

Close
/* ]]> */