Het is lente! Het eerste zonnetje warmt ons op en brengt ons naar buiten. In de tuin staan de eerste bloemen fier te glunderen in de lentezon en vooral de bloembollen zijn in hun sas. Misschien heb je een speciaal plaatsje in de tuin voorzien om je lentecollectie te showen, maar zelfs op het terras en op het balkon kan je met bloembollen een leuke eyecatcher maken.

Voorjaarsbloeiers geven je buitenruimte een instant make over en zorgen voor een heerlijk lentegevoel, maar je kan ze ook op een heel speciale manier presenteren, waardoor het net dat beetje specialer wordt.

In het voorbeeld projectje werden de bloembollen, zoals hyacint, tulpen en andere voorjaarsbloeiers in een touwtjesarrangement gestoken en opgehangen aan de terrasmuur. Hetzelfde effect krijg je als je ze losjes aan het plafond van het balkon hangt.

Wat heb je allemaal nodig?

-Voorjaarsbloeiers die je in de handel koopt, zoals hyacinten, tulpen, blauwe druifjes, viooltjes enzovoort…

-Natuurlijk gekleurd touw (zie bloemenhandel of tuincentrum of hobbywinkel) in een kleur naar wens. Als je wilt dat het geheel onzichtbaar is en het lijkt alsof de bloemen in de lucht zweven, kan je ook visdraad of nylondraad gebruiken. Maar hier werd een fushia roze touw gebruikt, hetgeen heel mooi werkt met het groen van de planten.

-Mos op een matje (voldoende om elke plant mooi te omwikkelen).

-Schaar

Werkwijze:

*Verwijder de plantjes uit hun originele potjes en schud een deel van de aarde eraf, of kneed het tot een meer ronde vorm. Wees voorzichtig, om te vermijden dat je de wortels breekt of beschadigt.

*Maak een deel potgrond vochtig en boetseer dit als het ware rond de onderkant van de plant, tot je een mooie bolvorm hebt.

*Knip nu een stuk mos af, maak het vochtig en wikkel het voorzichtig rond de bol, om hem volledig te bedekken. Bevestig bovenaan het mos met een stuk touw.

*Neem het touw en knoop het bovenaan de plant vast, daar waar je begint met wikkelen.

*Wikkel nu willekeurig het touw rond de bolvorm en doe dit zoals je zelf wilt, Het ontwerp vraagt geen strikte werkwijze. Elk stuk zal dan ook uniek zijn.

*Het touw zorgt ervoor dat het mos mooi blijft zitten. Wikkel helemaal tot beneden en werk onderaan af met een knoop.

*Om je creatie op te hangen, knoop je langs beide zijden een touw. Klop met een hamertje enkele nageltjes in het terrasscherm en hang de bloembollen eroverheen of knoop ze vast aan de balkonrand.

*Om water te geven, volstaat het om een beetje water over het mos te gieten; het mos zal het water langer vasthouden.

Geniet van je kleurrijke lentecreaties!!

Bron: http://www.poppytalk.com/2014/04/diy-spring-string-garden.html

Comments are closed.

Close