Cre-a-tief

Groene kerstlaarzen

Momenteel zijn er tal van decoraties te verkrijgen voor binnen en buiten. Nu ook gedurende de kerstperiode, heb je verschillende mogelijkheden om huis en tuin extra gezellig te maken.

Wil je graag een natuurlijke decoratie in de tuin of op het terras? Dan is het volgende projectje super leuk om te doen en je kan het helemaal volgens eigen smaak aapassen. Gebruik de bloemen en planten die in deze periode te koop zijn (het zijn er meer dan je denkt) en vul aan met kerstversiering naar wens.

Heb je in de kast nog een paar oude rubberen laarzen staan? Dan zijn die perfect voor ons knutselwerk. Maar als je het echt mooi wilt maken, kan je ook gewoon een paar goedkopere rubberen laarzen aanschaffen, aangepast aan het seizoen. Super cute, mét of zonder extra aankleding !!

 

Wat heb je nodig?

Om deze kerstlaarsjes te maken, heb je het volgende nodig:

 • Twee plastic regenlaarzen
 • Ijzerdraad
 • Twee plastic kerstballen (of meer, als je dat leuk vindt)
 • Ilex (tak met rode besjes)
 • Rode Asparagus
 • Eucalyptus
 • Katjes
 • Kerstgroen (bijvoorbeeld Nobilis met korte naalden en Pinus met lange naalden)
 • Plastic inpakfolie
 • Plakband
 • Oase
 • Een emmer met water
 • Touw

Werkwijze :

Hieronder lees je stap voor stap hoe je deze “gepimpte” kerstlaarzen maakt.

Stap 1. De oase in de laars stoppen

Je kunt ervoor kiezen om het kerstgroen droog in de laarzen te stoppen (dus zonder water), maar als je wil dat het wat langer mooi blijft, dan helpt wat extra vocht een hoop.

Wil je je laarzen nog eens kunnen gebruiken? Dan kun je het beste de onderstaande methode hanteren.

Snijd twee stukjes oase op maat en laat het zichzelf volzuigen met water in een emmer (niet onderduwen!). Pak de oase vervolgens als een cadeautje in met plastic inpakfolie, maar laat de bovenkant open.

Plak het dicht met een plakbandje en knip het teveel aan folie aan de bovenkant weg. Nu kun je de oase pakjes in de laarzen stoppen met de opening naar boven ;  duw ze aan tot ze niet verder kunnen. Zo blijft je laars droog maar het groen nat! Vind je het niet erg als je laarzen nat worden? Dan kun je er natuurlijk ook gewoon water in gieten.

Stap 2. Het kerstgroen in de laarzen doen

Is de oase klaar? Nu kun je het kerstgroen erin gaan prikken. Je kan bijvoorbeeld twee soorten kerstgroen gebruiken, een kortnaaldige soort (Nobilis) en een langnaaldige (de Pinus), voor een speels effect.

Prik ook de Ilex, Asparagus, katoen, Eucalyptus en andere takken in de oase. Je kan ervoor kiezen om de achterste laars wat hoger op te maken dan de voorste, zodat je ze een beetje schuin kunt neerzetten. Als je ze liever recht neerzet, zorg dan dat beide laarzen ongeveer in gelijke hoogte worden opgemaakt. Overigens kun je natuurlijk ook totaal ander kerstgroen en andere takken gebruiken. Het is maar wat je zelf mooi vindt!

*Werk je zonder water of oase in de laars? Dan kun je het beste een soort ‘boeketje’ maken van alle takken die je in de laars wil stoppen. Bind de takken vervolgens met een touwtje bij elkaar en steek ze in de laars!

Stap 3. De kerstballen en andere versiering

Om het af te maken zetten we twee (meer mag ook!) kerstballen ‘op stokjes’. Pak daarvoor een groen ijzerdraadje en vouw aan een kant een stukje dubbel. Steek dit ijzerdraadje nu in de opening in het kroontje van de kerstbal en draai de bal om. Voilà, je kerstbal op ’n stokje is klaar.

Steek de kerstballen (eventueel op verschillende hoogte) in de laarzen.

Vanaf nu kan je verder afwerken zoals je zelf wenst. Wil je nog een strik errond of met glitterspray een meer feestelijk effect creëren? Wat dan ook, kerstdecoratie is zelden over the top, dus volg je intuïtie en gebruik je fantasie!

KLAAR!!!

Bron :  http://www.christmaholic.nl/2014/12/04/kerststukje-voor-buiten-pimp-booties/#prettyPhoto

call2action_post_mag

Download hier

Close
/* ]]> */