Wil je nog snel je buitengevel een nieuwe, dekkende laag geven? Of ben je reeds op zoek naar een gevelverf om in het voorjaar aan de slag te gaan? Dan kan je maar beter kiezen voor een verf die bestand is tegen ons vochtige klimaat.

Vooral in de winter, heeft een gevel heel wat uit te staan, van regen, wind, dauw, nevel, uitlaatgassen enzovoort. Maar ook het voorjaar kan best nat zijn door onze maartse buien en aprilse grillen. Een slechte gevelbescherming heeft tot gevolg dat je een grauwe gevel krijgt met vuil- en mos aanslag.

Om je gevel de ideale bescherming te geven komen er steeds nieuwe middelen op de markt, die het hele jaar door je gevel intact houden.

De laatste nieuwe gevelverf StoColor Dryonic, is zo’n verf. (voorgesteld op Batibouw)

stocolor-dryonic-

StoColor Dryonic is wat ze noemen een “intelligente” gevelverf, die een droge gevel garandeert door een perfecte drainagetechniek, die zorgt voor een optimale watertafvoer van regen, dauw en nevel.

Het principe is gebaseerd op het schild van de Namibische woestijnkever; zijn pantser heeft een hydrofiel-hydrofobe microstructuur, die water afvoert en op die manier snel droogt.

Dankzij de speciale samenstelling van bindmiddel en vulstoffen vormt er zich bij StoColor Dryonic G aan de oppervlakte een duurzame microstructuur met een optimale waterafvoer als gevolg.

Resultaat: droge muren in een mum van tijd, waardoor mossen, algen en schimmels zich niet of bijna niet kunnen vastnestelen. Perfect voor ons regenachtig klimaat dus.

gevelverf

De verf kan toegepast worden op zo goed als alle ondergronden en is verkrijgbaar in meer dan 800 kleuren.

Meer weten?

http://www.sto.be/146476_NL-Brochures_NL_(FR)-StoColor_Dryonic_G.htm.pdf

Een tweede gevelbescherming wordt geleverd door Sigma, onder de vorm van een zijdeglanzende watergedragen gevelverf op basis van 100% fijne acrylaatdispersie, genaamd de Sigma Façade Exterior.

Deze verf draagt het Ecolabel en kan gebruikt worden op onbehandeld of reeds eerder behandeld beton, metselwerk, gasbeton, buitenpleisters en pleisterwerk en voor de afwerking van thermisch verzinkt staal en hard Pvc.

De gevelverf heeft een uitstekende buitenduurzaamheid, is onverzeepbaar, duurzaam elastisch, waterdampdoorlatend, carbonatieremmend, zeer gering vuilaanhechtend, schrobvast na volledige doordroging, slagregendicht en uitstekend hechtend.

Daarenboven krijgen ook hier mos, algen en schimmels op die manier geen of bijna geen kans om zich te hechten. Een leuke extra: de verf vergeelt niet. (ideaal als je een muur op het zuiden hebt)

Ook deze verf is in diverse kleuren verkrijgbaar.

gevelverf

Voor gevelverven geldt over het algemeen, dat het aanbevolen is een primer te gebruiken voor een betere dekking en het aantal afwerkende lagen, afhankelijk is van het type ondergrond. (is de ondergrond onbehandeld of behandeld; is het een sterk zuigende of een poederende ondergrond enzovoort?) Meer info hierover vindt je bij de detailhandel.

Het spreekt vanzelf dat de ondergrond eerst gaaf en gereinigd moet zijn, vooraleer je een nieuwe gevelverf aanbrengt en dat de temperatuur niet onder de 5°C ligt en de vochtigheid niet hoger is dan 85%.

Meer weten?

https://www.sigma.be/nl-be/professional/assortiment/buitenmuurafwerking/sigma-facade-topcoat-ecoplus-soft-satin

Opmerking plaatsen

Close