Nu Kerstmis voorbij is, volgt er voor velen een vrije week. De week tussen Kerstmis en Nieuwjaar, is er dan ook eentje van nagenieten van het kerstfeest, maar met het oog op het nieuwe jaar dat eraan komt, met nieuwe ideeën en projecten die op stapel staan. Heb je een nieuwjaarsfeestje bij je thuis? Dan wil je natuurlijk je gasten extra welkom heten. De onderstaande nieuwjaarskrans kan je helemaal zelf ineen steken en geeft aan je woning een feestelijke sfeer.

Wat heb je allemaal nodig voor dit project?

-Een patroon dat je kunt uitprinten om een mini kussentje te maken

-Karton, potlood, meetlat, om een vorm te creëren.

-Een draadkrans (krans in metaal met verschillende aanknopingspunten

-Een vijftal verschillende stofjes (je kan ook resten gebruiken) om de kussentjes te maken

-Sierlint in gelijkaardige kleuren

-Vulling voor de kussentjes

-Naaigaren in aangepaste kleuren

-Een mini krijtbordje, witte verfpen (of krijt)

Werkwijze:

*Print het patroon voor de kussentjes uit. Breng het patroon over op het karton, om het steviger te maken. Het patroon dient voor het gehele kussentje, dat later dubbel geplooid wordt. In totaal meet het ongeveer een 12 centimeter, waarvan je nog een smal zoompje moet rekenen.

*Als je een diameter krans hebt van ongeveer 35 centimeter, zal je zo’n 30 tal kussentjes nodig hebben om de krans mooi op te vullen. Hoeveel je er precies nodig hebt, hangt ook een beetje af, over hoe de kussentjes bevestigd worden op de krans.

*Voor elk kussentje:

Vouw de stof dubbel, met de mooie zijdes naar mekaar gericht. Naai drie zijden (denk aan het zoompje) dicht en laat één zijde open om te vullen. Het makkelijkst is het als je een lange zijde openlaat.

*Knip de hoekjes en draai dan de stof opnieuw naar de mooie zijde; duw de hoeken goed uit. (gebruik hiervoor een potlood of zo)

*Vul elk kussentje tot je een mooi gevulde vorm krijgt. Naai nadien de open zijde dicht. Zorg er wel voor dat de kussentjes niet te zwaar gevuld zijn, want dat zal het straks moeilijker maken om er een lint rond te knopen.

*Neem nu voor elk kussentje een aangepast lintje; met het lint bevestig je het kussentje aan het metalen frame. Begin aan de buitenste ring en werk zo naar binnen toe. In het voorbeeld heeft de buitenste ring 14 kussentjes, de middelste 10 en de binnenste 8 kussentjes. Hoeveel kussentjes jouw krans bevat hangt af van de grootte en van de vulling die je zelf wilt bereiken.

Zorg ervoor dat je de verschillende stofjes mooi verdeelt over de krans, om een gelijkmatig effect te bekomen. Je kan altijd een beetje schuiven met de kussentjes om een ander beeld te krijgen, of gewoon een kussentje verplaatsen.

*Om je Nieuwjaarskrans af te werken, kan je een mini krijtbordje bevestigen met een lint, in het midden van de krans. Hier kan je jouw nieuwjaarswens opschrijven voor het nieuwe jaar. Als je een gewoon krijtje gebruikt, kan je de wens elk jaar aanpassen.

*Werk nog een lint achteraan doorheen het frame, om de krans op te hangen.

Wil je het extra feestelijk maken? Breng dan nog wat bling bling aan door middel van gouden kerstballen bijvoorbeeld.

Bron: http://www.bugaboocity.com/happy-new-year-wreath/

Opmerking plaatsen

Close