Cre-a-tief

Extraatje voor de tuin: Een eenvoudige pallet plantentafel

plantentafel

Het volgende projectje heeft twee doelen: je creëert er een extra plantenstandaard mee en je kan het gebruiken als handige werk- plantentafel om je planten te verpotten en andere tuinkarweitjes op te knappen. En alles wat je nodig hebt zijn enkele pallets. Deze kan iedereen ineen knutselen, zo makkelijk te maken is de tafel.

Wat heb je nodig voor dit project?

-2 tot 3 pallets

-zaagmachine

-schroef/boormachine

-schroeven

-verf kleur naar keuze

-houtbescherming

 

Werkwijze:

*Je hebt pallets van verschillende groottes; afhankelijk van de hoogte die je wilt bereiken, kan je voor de poten best een grotere soort pallet gebruiken, om meer hoogte te creëren.

*Zaag het pallet voor de poten van de tafel doormidden en schuur de pallets goed op om de scherpe randen te verwijderen.

*Zaag nu ook het pallet voor het tafelblad doormidden. Om het tafelblad mooi gesloten te maken, kan je eerst de planken ervan verwijderen en ze herschikken, waardoor ze dichter komen te liggen en een beter aaneengesloten geheel vormen.

*Het derde pallet gebruik je om onder het tafelblad en tussen de twee tafelpoten extra stevigheid te voorzien.

*Nu is het enkel nog monteren:

Leg het tafelblad bovenop de tafelpoten (dit klusje kan je beter met twee doen) en zet de pallets onderling vast met stevige schroeven; eventueel enkele hoekprofielen is geen overbodige luxe om het geheel meer stevigheid te geven.

Om nog meer stabiliteit te krijgen, kan je extra planken gebruiken; je schroeft dan de top van de tafel vast bovenop deze planken (die zich tussen het tafelblad en de tafelpoten bevinden)

Onderaan kan je extra planken bevestigen tussen de tafelpoten; het geeft niet enkel meer stabiliteit, maar creëert op die manier ook een extra werkblad, of een ruimte waar je nog potten kunt zetten.

Zet de planken aan de zijkanten vast tegen de pallets met schroeven.

Schuur het geheel nog op om alle splinters te verwijderen en geef de planten tafel een kleurtje naar wens en werk af met een houtbescherming.

Klaar!

Bron: https://www.apieceofrainbow.com/pallet-potting-bench/

Close
/* ]]> */