Cre-a-tief

Extra opbergruimte met gerecycleerde voorraadpotten

voorraadpotten

Voorraadpotten zijn super items om allerlei leuke gebruiksvoorwerpen te maken. We gebruikten ze al om theelichthouders te creëren, om mooie decoratieve schilderijtjes te maken, maar ook als vaasjes doen ze heel vaak dienst.

In het volgende voorbeeldje werden ze ingezet als extra opbergruimte op plaatsen waar je geen plaats innemende kasten kunt zetten, zoals bijvoorbeeld in kleinere badkamers of keukens.

Je hebt extra opbergruimte in geen tijd om al je kleine spulletjes een plaatsje te geven en de ruimte mooi opgeruimd te houden. Daarnaast zijn ze ook nog super mooi om naar te kijken.

 

Wat heb je allemaal nodig voor dit projectje?

-Al naargelang de ruimte die je hebt, verschillende voorraadpotten in eenzelfde formaat

-Slangklemmen (te vinden in de loodgietersectie van de doe-het zelfzaak)

-Een houten plank om de potten aan te bevestigen

-Houtbescherming of beits in een kleur naar wens

-Verfborstel

-Fotokaders ophangsysteem (met nageltjes en oogjes)

-Schroeven

-Boormachine

Werkwijze:

Het is misschien aan te raden om een voorraadpot mee te nemen naar de doe-het zelf zaak. Op die manier kan je de juiste maat slangklemmen kopen.

*In eerste instantie ga je het hout kleuren; laat het goed opdrogen vooraleer je verder gaat.

*Als je hout goed droog is, maak je met de boormachine voorgeboorde gaatjes, waar je de slangklemmen in zal schroeven; doe dit op gelijke afstand.

Maak ook een voorgeboord gaatje in de slangklem zelf. Gebruik het juiste type boor, want de slangklemmen zijn in metaal.

*Als je alle gaatjes hebt voorgeboord, kan je de slangklemmen in het hout vastschroeven.

*Van de voorraadpotten verwijder je nu de originele deksels.

*Plaats de potten onder elke klem en klem deze vast. Je kan deze stap ook eerst doen, vooraleer je de slangklem op het hout schroeft, maar dan loop je het risico dat het glas breekt, plus, het werkt ook gewoon veel makkelijker als de potten nog niet in de klem zitten. Maar je bent uiteraard vrij om dit zelf uit te proberen.

*Tenslotte moet je het geheel ophangen aan de muur. Al naargelang het gewicht dat er in de potten komt, neem je een steviger ophangsysteem. Hier werd een ophangsysteem voor kaders gebruikt.

Bevestig haakjes aan de achterzijde van het hout. Ook hier weer, kan je deze stap op voorhand doen, om breuk te vermijden.

*Nageltjes kloppen in de muur (of misschien moet je je boormachine nog eens bovenhalen voor dit karwei) en ophangen maar!

*Nu kan je je potten vullen met allerlei ditjes en datjes, die je dagelijks nodig hebt en toch geen extra ruimte innemen. Ideaal in kleine ruimtes, maar ook als kantoor-organizer of in de keuken, is dit een super hulpje, om rondslingerende items weg te bergen!

 

Bron: http://thediyplaybook.com/2013/04/mason-jar-organizer.html

Close
/* ]]> */