Cre-a-tief

Etagère maken uit boomstamschijven

Wil je dit najaar écht uitpakken op je feestjes en wil je je cupcakes op een originele manier presenteren ? Zet dan je beste beentje voor om de volgende creatie te maken : een étagère uit boomstamschijven !

Heb je ergens een oude boom staan die omgehakt moet worden? Of heb je een handige buurman, die een wintervoorraad hout aanlegt? Probeer dan een aantal boomstamschijven te bemachtigen voor jouw projectje.

Kun je het hout niet op de natuurlijke manier verzamelen, dan kan je op zoek gaan naar gespecialiseerde bedrijven die boomstamschijven te koop aanbieden en wellicht vind je zelfs je gading in diverse tuincentra.

Heb je je keuze gemaakt, dan kan je aan je creatie beginnen :

Wat heb je nodig?

-Drie à vier boomstamschijven (formaat afhankelijk van hoe groot je étagère moet zijn)

-Een uit de kluiten gewassen tak

-schuurmachine

-vernis

-boormachine en schroeven

Werkwijze :

*Eerst en vooral, controleer je de houtschijven op houtworm en dergelijken, want je wilt geen ongewenste gasten op je feestje. Vaak zijn in de handel verkochte schijven reeds voorbehandeld, maar “better safe, then sorry” niet?

*Om de schijven mooi glad te maken, geef je ze een degelijke schuurbeurt, zodat je een mooi glad oppervlak krijgt.

*Verdeel de tak in verschillende kortere stukken. Dat worden de verbindingsstukken tussen de diverse etages. Je kan ervoor kiezen om de tak natuurlijk te houden, maar je kan hem uiteraard ook schuren en eventueel vernissen. Het is maar te zien, welke soort “look” je wenst. In ons voorbeeld werd gekozen voor de natuurlijke look.

*Vernis alle stukken, voor een betere houdbaarheid, of gebruik een speciaal product voor houtbescherming.

*Om alle stukken met mekaar te verbinden, boor je gaatjes in elk onderdeel en met speciale houtschroeven, monteer je heel makkelijk je étagère.

Je kan er ook voor kiezen om de onderdelen te lijmen, maar dan kan je ze niet meer uit mekaar halen, dus, om op te bergen, is het misschien beter om te opteren voor de eerste optie met de schroeven.

*Laat alles goed drogen, vooraleer je de étagère gebruikt.

Klaar!!!

In het voorbeeld werd de étagère gebruikt als tafel centerpiece bij een huwelijk, maar uiteraard staat het heel leuk bij elk thema, zowel binnen als buiten.

Bron : http://myellowumbrella.com/2012/03/11/diy-tree-trunk-cupcake-stand/

call2action_post_mag

Download hier

Close
/* ]]> */