Exterieur

Esoleren en renoveren met E-board

E-board

Isoleren is een topic dat we reeds diverse malen besproken hebben. Het is dan ook een onderwerp dat zowel nieuwe bouwers als renoveerders aanspreekt.

Omdat de regels steeds strenger worden wat milieu en energiebesparing betreft, wordt isoleren steeds belangrijker. Een goed geïsoleerde woning zorgt namelijk voor een prima energiecertificaat en dat wordt dan weer belangrijk als je ooit je woning wenst te verkopen.

Nieuwbouwers zullen hierbij minder hinder ondervinden, omdat er meestal reeds gebouwd wordt volgens de laatste nieuwe regelgeving. Verbouwers daarentegen, moeten zelf manieren zoeken om hun woning zo goed mogelijk aan te passen aan de nieuwe wetten.

Vaak betekent dat extra kosten, als je en 1) gaat renoveren en 2)degelijk wilt isoleren. Vooral, omdat mensen meestal van binnenuit gaan isoleren, lopen de kosten in combinatie met renovatiekosten hoog op.

Maar er bestaat ook een manier waarbij je tegelijk je buitenruimte kunt renoveren en isoleren. In het vakjargon wordt deze manier van isoleren ook wel “Esoleren” genoemd.

Bij esoleren gaat het erom, dat de isolerende laag zich aan de buitenkant van je woning bevindt, als een beschermende jas rond je buitenmuren. En als afwerking komt er een gloednieuwe gevel voor in baksteen, die tegelijkertijd het uiterlijk van je woning helemaal verandert.
E-board

Renoveren en isoleren in één vlotte beweging.

Ben je zelf handig?

Dan je deze klus ook helemaal zelf klaren, via een uitgebreide handleiding die meegeleverd wordt in het pakket.

Het principe bestaat erin, dat er een isolatieplaat op de gevel bevestigd wordt. Daarover wordt een speciale lijm gestreken, waarop steenstrips worden aangebracht, die achteraf ingevoegd kunnen worden. Een oplossing die je woning op korte tijd degelijk isoleert.

Esoleren is eigenlijk een totaaloplossing, die tegelijk:

  • isoleert
  • je woning beschermt tegen invloeden van buitenaf
  • een nieuw uiterlijk creÎert voor je gevel
  • geen extra breek en kapwerk met zich meebrengt
  • 100% waterdicht is
  • je warmteverlies vermindert met 25%

Esoleren gebeurt met het zogenaamde E-board, een hoogwaardig isolatiemateriaal, dat voor het grootste deel uit lucht bestaat dat vastgehouden wordt in een gesloten cellenstructuur.

Esoleren

De platen zijn sterk, vormvast en niet onbelangrijk, 100% recycleerbaar.

Omdat de platen aan de buitenkant van de gevel worden aangebracht, blijft je woning binnen perfect proper, hetgeen mooi meegenomen is als je na een drukke werkdag thuiskomt.De afwerking in baksteen kan je dan ook helemaal zelf bepalen uit een breed assortiment van verschillende stijlen. Omdat de platen zodanig in mekaar passen, voldoen ze ook aan de norm water- en luchtdicht te zijn. Met andere woorden, je kiest helemaal zelf, hoe je woning eruit zal zien na de esolatie (renovatie en isolatie).
Dit systeem is een perfecte oplossing voor mensen die niet in de mogelijkheid zijn om hun gevel af te breken en te vernieuwen. (bijvoorbeeld als je het risico loopt om schade bij de buren te veroorzaken) of als je gevelwerken helemaal niet ziet zitten, maar toch een renovatie had voorzien.

Daarnaast is dit systeem ook erg geschikt voor een aanbouw, waarbij je de stijl helemaal kan aanpassen aan de stijl van de woning en daarnaast een degelijke isolatie kunt voorzien.
Op deze manier kan je dus een geheel nieuwe look creëren voor je woning en dit via tal van mogelijkheden.
Leuk om weten:

Als je esolatie laat uitvoeren door een erkend plaatser, krijg je van de overheid een premie toegekend voor de isolatie van een bestaande buitengevel.Mooi om weten, toch?

Esoleren
Wil je nog veel meer weten over deze manier van isoleren?
http://www.esoleren.be/be-nl/home

http://www.vandersandengroup.be/group/nl-be/esoleren-met-e-board

Of kom het ontdekken op Batibouw 2017

Close
/* ]]> */