Interieur

Een proper huis in 30 minuten

Ken je ook dat gevoel? De feestdagen zijn net voorbij en je bent er nog niet toe gekomen het huis zijn wekelijkse poetsbeurt te geven en dan…. Komt je man met het laatste nieuws, dat hij oude vrienden tegen het lijf liep en dat ze onverwacht langskomen….binnen het uur !!!

Paniek alom, want hoe ga je het huis in een onberispelijke staat krijgen, in zo’n korte tijd ?

Paniek is helemaal niet nodig, als je de volgende handige tips naleeft.Vooraleer je begint, nog even dit.

De belangrijkste tip is deze :

!! Neem enkel die ruimtes onder handen die je gasten ook “werkelijk” te zien zullen krijgen. Het heeft dus geen nut, om de garage nog snel te dweilen, als je gasten er helemaal niet zullen vertoeven !!

TIP 1

Alle zaken die zich normaal gezien in het onmiddellijke zicht in een ruimte bevinden, bijvoorbeeld dat ene speelmeubel van de kids dat in geen enkele kast past, een hoopje vuile was dat blijven liggen is met de feestdagen…?

Verzamel alles en stockeer ze voorlopig in de die ene kamer, waar je gasten niet zullen komen tijdens hun bezoek…en niet vergeten : deur op slot!

TIP 2

Opbergmeubelen zijn een echte zegen in deze dagen. Onverwacht bezoek is geen probleem, als je een opbergbox in je interieur hebt staan. Er bestaan voldoende decoratieve opbergideeën ; het is een echte must in ieders interieur ! Heb je geen afgesloten opbergbox? Geen probleem, een grote rieten mand doet het net zo goed ; vul ze op met allerlei rondslingerende items en leg er gewoon een decoratieve plaid bovenop ; de rommel is weg en het oogt nog mooi ook !

TIP 3

Schoenen en pantoffels overal?? Geen schoenenkast? Vul ze in een opbergmand ; zelfs zonder deksel lijkt het netjes en opgeruimd.

TIP 4

Speelgoed in elke hoek van de kamer?

Verhuis het tijdelijk naar de achterzijde van de zitbank. Schuif gewoon de zetels iets van de muur af en je hebt een instant opbergruimte, waar niemand zich van bewust is (zeker de onverwachte gasten niet). Laptops passen dan weer perfect onder de bank…

TIP 5

De afwas laten staan?? Als je een afwasmachine hebt, zet hem dan snel erin (ongeorganiseerd, want dat kost tijd), of een handige tip als je geen afwasmachine hebt : stapel de afwas mooi in de afwasbak, dat oogt veel netter dan dat je alles laat rondslingeren. Heb je een afdruiprekje of een grote snijplank ? Plaats die dan over de afwasbak met vuile borden heen en je merkt er niks meer van. Of : tenzij je nog hapjes wilt serveren, plaats de afwas even in de oven ! (niet vergeten achteraf natuurlijk)

TIP 6

Heb je ook de gewoonte om onbetaalde rekeningen goed in het zicht te leggen? Gooi ze dan gewoon in een decoratieve doos ; je kan ze op die manier wel op het aanrecht laten staan, maar de gasten merken er niks van.

TIP 7

De vorige tips creëren reeds 90 procent van de opgeruimde “look” van een ruimte. Heb je geen tijd meer om uitgebreid te kuisen en te stofzuigen? De volgende simpele handelingen zorgen toch voor een netter beeld :

-Neem van een vloerkleed de meest grote en voor het oog zichtbare pluizen af. De rest valt niet of bijna niet op.

-Tenzij je echt vuile vlekken op de vloer hebt, volstaat het om snel met een swiffer of bezem door het huis te gaan, in plaats van met de dweil.

-Grote vlakken geef je snel een veeg, nadat je de rommel hebt weggeborgen.

-Stof valt vooral op op donkere oppervlakken ; zorg er dus voor dat je vooral deze plaatsen afstoft.

-Heb je bloemen staan die hun beste tijd gehad hebben? Gooi ze weg. Beter geen bloemen dan verdorde bloemen !

-Stoffen zetels geef je met een harde borstel een snelle schrobbeurt om de vezels te doen heropleven.

-Check ten slotte zéker het toilet !!

Na deze makkelijke en tijdbesparende handelingen, zal je huis er snel weer beter uit zien en kan je met een gerust hart je gasten ontvangen. Laat als laatste voldoende daglicht (zon licht op) binnen, om een fris lenteachtig gevoel te creëren.

Bron : http://www.thriftyandchic.com/2014/03/how-to-fake-clean-house-for-those-last.html

call2action_post_mag

Download hier

Close
/* ]]> */