Interieur

Een oude zetel in een nieuw kleurtje

Heb jij ook zo’n geweldige oude zetel, waarin je wegzinkt en waarin je uren kan vertoeven? Is die zetel in de loop der jaren zijn glans een beetje verloren, maar kan je er niet van scheiden?

Dan zet je er toch gewoon een nieuw kleurtje op !

Wat heb je hiervoor nodig?

  • Latex verf in kleur naar keuze semi-glanzend
  • Borstel met stevige haren
  • Middel om textiel kleurvast te maken
  • Schuurpapier
  • Mengkom, water, spuitbus, mengbekertjes

Aan het werk :

*Gebruik 1 deel verf, 1 deel textielmedium, 2 delen water. Meng ze in een grote kom.

*Spuit op voorhand de stof van de zetel in met water, zodat het een beetje klam aanvoelt. Als je dit niet doet, zal de verf gaan uitlopen op de stof.

*Na de eerste laag zal je zien, dat de stof nog niet helemaal gedekt is. Geen probleem. Laat de eerste laag goed drogen, vooraleer je een tweede laag aanbrengt.

*Als het zo is dat je merkt, dat de stof begint te pluizen (soms gebeurt dit, doordat stof naar boven gewerkt wordt, door het schilderen), neem je een schuurpapiertje en schuur je voorzichtig de pluisjes weg.

*Niet enkel zijn nu de pluisjes verwijderd, de tweede laag verf zal ook beter in de stof trekken, door het opschuren én je stof wordt er zachter door.

*Na de tweede laag, herhaal je het bovenstaande proces en schuur je opnieuw op. Hoe meer je de stof opschuurt, hoe zachter ze wordt. Uiteraard hangt dit geheel af van het soort stof, natuurlijk.

*Tenslotte leg je de derde laag (normaal gezien, zouden nu alle vlekjes en oneffenheden gedekt moeten zijn, maar het kan ook zijn dat je nog een vierde laag nodig hebt. Dit proces zal afhangen van welke kleur je gebruikt en het soort stof dat je verft.

*Laat de eindlaag heel goed opdrogen, vooraleer je de zetel opnieuw in gebruik neemt.

KLAAR !!!

Je zal versteld staan van het resultaat.

Bron : http://www.thekimsixfix.com/2014/05/how-to-paint-upholstery-latex-paint-and.html?m=1#_a5y_p=1896245

 

Close
/* ]]> */