Exterieur

Een nieuw jaar: Wat te doen?

Op de tweede dag van het nieuwe jaar, is het vaak de stilte na de storm. Je hebt twee weken van feesten en samenzijn achter de rug en nu overvalt de stilte je des te meer. Januari is dan ook de meest inactieve maand van het jaar, tenzij je vakantie neemt natuurlijk. Maar voor de meesten onder ons ligt de vakantie achter ons en de eerstvolgende break komt er nog niet onmiddellijk aan.

Dus…Wat te doen?

Om het jaar rustig te starten gaan we jullie nog niet aan de voorjaarskuis zetten of allerlei klusjes voorschotelen, dus kiezen we voor een lijstje met gezellige uitjes en ideetjes die perfect zijn voor deze druilerige eerste maand van het nieuwe jaar.

* Omdat de winter nog niet uit het land is, kan je je winterse activiteiten gewoon verderzetten. Ga daarom met familie of vrienden een schaatsbaan opzoeken voor een gezellige namiddag en sluit af met een lekkere warme hap.

Ben je geen schaatsfanaat?

*Nodig dan gewoon je familie of vrienden thuis uit voor een nieuwjaarsbrunch en haal leuke herinneringen op van het afgelopen jaar, of maak een wenspot. Verzamel van iedereen de meest originele wensen en- of dromen die je in vervulling wilt zien gaan, steek ze in een pot en laat deze staan tot het eind van het jaar, om dan te ontdekken welke wensen en dromen er zijn uitgekomen.

* Een echte januariactiviteit, is het plannen van de zomervakantie. Met een lekkere warme chocolademelk in de hand, je volgende zomerbestemming uitkiezen met je gezin en profiteren van enkele interessante vroegboekkortingen.

* Heb je het steeds uitgesteld, om die ene serie waar je nog 25 afleveringen van hebt opgenomen, te bekijken? Dan is dit het ideale moment. Het weekend na nieuwjaar is dit dé luilekkeractiviteit bij uitstek. Lekker onderuit gezakt in de zetel en genieten maar!

*Ben je liever iets actiever? Stel dan een lijst samen van zaken die je dit jaar heel graag wilt verwezenlijken. Het is altijd leuk om doelen in je leven te hebben en het begin van het nieuwe jaar is perfect om die te bepalen.

*Een ander idee is het om vandaag de eerste dag te maken van het uitvoeren van de goede voornemens die je vorige week na de tweede fles wijn uitgesproken hebt. Belofte maakt schuld en “there is no time like the present” !

*Zijn er een aantal extra kilootjes blijven plakken na de feestdagen? Ga dan lekker sporten om ze er weer af te werken.

*Ben je eerder begaan met wat er in de wereld gebeurt? Dan is het misschien een idee om een brief te schrijven naar Amnesty International. Er zijn zoveel mensen in de wereld die niet het geluk hebben om fijne feestdagen te beleven. Het is een mooie afsluiter van een week van overdaad.

*Wil je graag die nieuwe cursus volgen waar je al maanden over spreekt? Dan is dit het moment om je in te schrijven.

Ben je eerder een buitenmens?

*Ga een frisse wandeling maken in de natuur en geniet van het ontwaken van de wereld, met of zonder een laagje sneeuw…

*Voor de keukenprinsessen onder ons : maak nog een echt winters gerecht klaar, of bak een heerlijke cake. De geur in huis van versgebakken lekkers, zal je een nostalgisch gevoel bezorgen.

*Haal daarna de spelletjesdozen boven en waag je aan jullie favoriete gezelschapsspellen.

*Maar onze all time favoriet, is oude fotoalbums bovenhalen en Kerstmis en Nieuwjaar uit de oude doos herbeleven !!

Wie zei er ook alweer dat Januari een saaie maand is ??

Bron :

http://mariekevanwoesik.nl/cms/leuke-dingen-om-te-doen/

call2action_post_mag

Download hier

Close
/* ]]> */