Tuin

Een mini bloementapijt maken

Met de lente voor de deur, beginnen onze groene vingers te jeuken. Omdat we best nog even wachten om een bloemenzee aan te leggen in de tuin (tot de laatste vorst voorbij is), zoeken we andere alternatieven, om toch een bloemenperkje aan te leggen, met keuze uit de mooiste lentebloeiers.

Een leuke creatie, om onze buitenruimte op te fleuren, is het bloemenkussen, of mini bloementapijt.

Wordt jij ook gecharmeerd door de prachtige bloementapijten die vaak te bewonderen zijn in grote steden? Maar heb je slechts een beperkte oppervlakte in de tuin, of terras?

Dan is het volgende werkje een origineel alternatief, om toch per seizoen, een mooi minituintje te creëren. En het leuke is, dat de basis blijft en je per seizoen enkel de bloemen dient aan te passen.

Wat hebben we nodig?

  • 1 rol wikkeldraad + 2x kippengaas van 50x50cm
  • Tillandsia (vers uit doos)
  • 3 potjes Narcis, 1 Primula, 1 pot Violen, 1 Hedera
  • Enkele takken, stronkjes
  • Dotjes, stro, eitjes en andere seizoensgebonden accessoires
  • Kniptang

Aan het werk :

Stap 1

Knip 2 vierkante stukken kippengaas van 50cm x 50cm. Bekleed beide delen met mos. Leg de mooie kanten (bovenkant) van het mos op de achthoekjes en leg dan de onderkanten van de mos op elkaar. Leg de stukken vervolgens recht op elkaar en rijg met wikkeldraad de naden aan elkaar vast.

 Stap 2

Met Tillandsia maak je aan alle kanten een mooie rand om de randen van het tapijt af te werken. Dat werkt het gemakkelijkst als je het geheel nogmaals rijgt.

Stap 3

Nu knip je gaten in de bovenkant van het kussen voor de Violen, de bollen Narcissen Tête-a-tête en de Primula. Probeer zo strak mogelijk de kluit erin te wringen zodat de kluitjes steun hebben aan het kippengaas. Verwerk nog een Hedera in het geheel, deze kun je ook splitsen en verdelen over het kussen.

Stap 4

Werk af met leuke takken of stronkjes. En om het seizoen of een bepaalde gelegenheid aan te geven, kun je nog leuke accessoires toevoegen zoals een dotje stro, eitjes enzovoort.

Als het voor de primula nog wat te vroeg is, kan je het tapijtje ook heel leuk vullen met Blauwe Druifjes en witte Violen.

! Let op : Dit is een bloemstuk dat best buiten neergelegd wordt. Door het gebruik van ongelakt wikkeldraad en kippengaas kan roest ontstaan. Als je het bloementapijtje binnen wilt presenteren,  gebruik dan een platte schaal waar je het kussen oplegt om vlekken te voorkomen.

Bron : http://www.intratuin.be/ideetjes-weetjes/maak-het-zelf/paaskussen/

call2action_post_mag

Download hier

Close
/* ]]> */